Tromsøjenta entret Fløya-drakten i 2000-sesongen - da laget befant seg i 1. divisjon. Etter det har jentene holdt seg i Toppdivisjonen - helt til alt raknet og nedrykk var et faktum i høst.

Starter forfra

27-åringen var ikke klar over at hun er nominert som kandidat til "Årets tromsøværing 2010".

- Det var moder'n som ringte lørdag formiddag etter å ha lest iTromsø. Jeg er på kurs sørpå og hadde ikke fått med meg nyheten. Det tar jeg som en ære, sier Ingrid Mellem Mortensen.

Nå erkjenner både hun og lagvenninnene at de må starte forfra. Fløya må bygges opp til et nytt topplag.

- Det er ingen umulig oppgave. Vi har tenkt å gjøre oppholdet i 1. divisjon så kort som mulig.

160 kamper

De 160 kampene 27-åringen har spilt de ti siste årene, har gitt henne enorm rutine. Hun har vært minimalt plaget av sykdom og har ikke vært skadet en eneste gang i løpet av denne perioden.

- Jeg hadde bakgrunn fra skøytebanen. Derfor trente jeg styrke på et langt tidligere stadium enn mine lagvenninner. Og som fysioterapeut kjenner jeg kroppen bedre enn de fleste. Jeg har signalene og unngår skader, erkjenner kandidaten.

Falt fra

Motgangen denne sesongen skyldes blant annet skader hos de mest erfarne spillerne:

- Etter hvert som jenter falt fra, ble de erstattet med mindre erfarne spillere. Og da merket vi fort at noe av rutinen ble borte. Dessuten hadde vi sjelden marginene på vår side. Det ble mye "stang ut".

- Nå er vi rykket tilbake til start. Men vi skal reise oss - noe jeg lover å bidra sterkt til, sier Ingrid Mellem Mortensen. Hun legger til at byen fortjener å ha et lag i toppen av norsk kvinnefotball.

Ingrid Mellem Mortensen, Fløya. Foto: Peter Tubaas/Digitalsport