– Avisa er inne i et godt spor, så jeg gleder meg virkelig!

Etter å ha jobbet for iTromsø i ti år, med korte opphold i avisas markedsavdeling og nettstedet Buzzit, er Marianne Lein Moe ansatt som ny nyhetsredaktør i iTromsø. Hun kommer fra jobben som avisas frontsjef.

iTromsøs gamle slagord «Kjenner du oss, kjenner du byen» passer godt til avisas påtroppende nyhetsredaktør.

– Jeg er født og oppvokst i byen, og er – som avisa – definitivt en bypatriot. Man kan også si at jeg nærmest har vokst opp i iTromsø, etter å ha startet her i ung alder. Jeg har til og med truffet kjæresten min her, sier Moe.

– Vi skal ut og møte folk

Marianne Lein Moe tar over etter tidligere nyhetsredaktør Preben Olsen, som gikk i høst over i ny jobb hos VG. Politisk redaktør Tora Lind Berg er for øyeblikket konstituert i stillingen som nyhetsredaktør, der Moe etter planen tar over ansvaret 1. januar.

Jobben som vaktsjef har gitt Moe et godt overblikk over redaksjonen.

– Det er mange flinke folk som jobber her i iTromsø, og jeg tror aldri avisa har vært så bra som nå. Vi skal la folk skrive om temaene de er gode på, og synes er gøy. Slik tror jeg man skaper en positiv arbeidsplass, der de ansatte har det gøy.

– Har du tenkt å gjøre noe nytt eller annerledes i jobben som nyhetsredaktør?

– Det blir bare teater og finkultur. Og karaoke, haha! Nei da. Men det er kanskje ikke veldig vanlig at nyhetsredaktører har bakgrunn som kulturjournalister, og kultur er et område vi er veldig gode på – som vi definitivt skal fortsette å være gode på. Generelt sett er jeg veldig opptatt av at vi skal ut og møte folk. iTromsø satser på datajournalistikk og næringsjournalistikk, og disse sakene trenger å frontes av ansikter som bor i Tromsø, sier Moe.

– Personlig er jeg glad i folk, og å prate med folk. Min jobb blir derfor også å lytte til hva folk der ute synes avisa gjør bra og dårlig – og hvilke ting vi kanskje kunne ha skrevet mer om, legger hun til.

Første kvinnelige nyhetsredaktør

33-åringen blir den første kvinnen som er fast ansatt i stillingen. I sommer var hun tilbake i avisa, etter å ha vært i mammaperm sammen med sitt første barn.

– Nyhetsredaktør er en krevende jobb, men jeg håper dette kan sende et positivt signal ut i bransjen: At man ikke trenger å slutte i avis og begynne i kommunikasjonsbransjen selv om man får barn.

iTromsøs sjefredaktør er sikker på at avisa har tatt rett valg gjennom å ansette Marianne Lein Moe som nyhetsredaktør.

– Hun pekte seg rett og slett ut som den beste kandidaten, etter en grundig ansettelsesprosess, sier Trond Haakensen.

Sjefredaktøren påpeker at avisa gikk ut bredt i jakten på ny nyhetsredaktør, og iTromsø hadde flere gode og kvalifiserte eksterne søkere. Han mener at Moe er rett person til å løfte og utvikle organisasjonen videre.

– Marianne er en svært engasjert, ansvarsfull og målbevisst medarbeider. Hun har vist at hun kan aksle ansvar gjennom prosjektene hun har jobbet med, i tillegg til en betydelig gjennomføringsevne. Hun er en veldig omgjengelig person, som vil samarbeide godt med hele redaksjonen, sier sjefredaktøren.