Det viser navnestatistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det var 18 jenter som fikk navnet Ella i fjor, og 27 som fikk guttenavnet Jakob. På andreplass var navnene Anna og Isak, og på tredjeplass var Amalie og Emil.

I 2021 var det jentenavnene Emma, Olivia og Astrid som toppet statistikken. Hos guttene var det navnene Henrik, Isak og Emil som var mest populære.

SSBs navnestatistikk oppdateres hvert år, og den viser hvilke navn som har blitt gitt til nyfødte som er folkeregistrert i Norge.

De ti mest populære jentenavnene i 2022 var Ella, Anna, Amalie, Astrid, Emilie, Maja, Olivia, Sigrid, Ada og Hedda.

Blant guttenavn i 2022 var det Jakob, Isak, Emil, Johannes, Elias, Filip, Oliver, William, Lucas og Theo som toppet listen.

Jakob, Elias, Filip, Oliver, William, Theo, Anna, Amalie, Maja, Sigrid, Ada og Hedda er nye på topplisten sammenlignet med 2021, mens Henrik, Noah, Aksel, Odin, Ulrik, Kasper, Emma, Aurora, Luna, Leah, Sofie og Tiril er ute av listen.

De mest populære jentenavnene i Troms og Finnmark

Dette er de mest populære jentenavnene på nyfødte i 2022, og med hvor mange som fikk navnene. Navnet på samme plass på topplisten året før i parentes.

* Ella 18 (Emma)

* Anna 16 (Olivia)

* Amalie 14 (Astrid)

* Astrid 14 (Aurora)

* Emilie 14 (Emilie)

* Maja 14 (Luna)

* Olivia 14 (Leah)

* Sigrid 14 (Sofie)

* Ada 13 (Tiril)

* Hedda 13 (Ella)

De mest populære guttenavnene i Troms og Finnmark

Dette er de mest populære guttenavnene på nyfødte i 2022, og med hvor mange som fikk de. Navnet på samme plass på topplisten året før i parentes.

* Jakob 27 (Henrik)

* Isak 25 (Isak)

* Emil 23 (Emil)

* Johannes 22 (Noah)

* Elias 19 (Aksel)

* Filip 18 (Lucas)

* Oliver 18 (Odin)

* William 17 (Ulrik)

* Lucas 15 (Johannes)

* Theo 15 (Kasper)