Kristin Harila nådde toppen 12.45 torsdag, lokal tid. Kanchenjunga i Nepal er verdens tredje høyeste fjell.

Det er under en uke etter at hun klatret Makalu, sammen med Gelu Sherpa og Tenjen (Lama) Sherpa.

Ifølge pressemeldingen har sistnevnte vært med på alle de fire toppene så langt i år.

Harila jakter rekorden til Nimsdai Purja på å bestige alle verdens 14 8 000-meters topper på under seks måneder og seks dager.

I år nådde hun den første toppen, Shishapangma (8 027 moh.), den 26. april, og har siden det altså besteget både Cho Oyu (8 188 moh.), Makalu (8 481 moh.) og senest Kanchenjunga (8 586 moh.) torsdag.

PSST! Les alt om Harilas rekordforsøk her!

Kanchenjunga er kjent for svært ustabilt vær og krevende terreng, men det stoppet ikke Harilas andre forsøk på å sette verdensrekord i nå de 14 fjellene over 8000 meter raskest.

Under sitt rekordforsøk i fjor var Harila på toppen av Kanchenjunga den 15. mai.

– Det ble en lang og strabasiøs tur. Vi brukte nesten 11 timer fra camp 4, jeg merket godt høyden og hadde mageproblemer, uttalte Harila i fjor.

Fjorårets forsøk ble stanset etter 12 topper, da hun ikke fikk innreisetillatelse i Kina og dermed måtte gi opp toppene som ligger i Tibet.

Hylles av norsk Himalaya-legende

Før Harila satte i gang sitt ekstraordinære prosjekt var det Jon Gangdal som var den nordmannen med flest 8 000-meters topper på CV-en.

Etter at Harila hadde besteget Cho Oyo, hyllet den norske klatrelegenden Harila i en kommentar på friflyt.no.

«Det er en prestasjon helt på toppen av klatresportens Formel 1-klasse, og minner meg om en svensk basehopper som sannsynligvis fremdeles innehar rekorden i fritt fall fra Bruraskaret i Trollveggen. Etter ha landet i en kulp i Raumaelven sa han:

– Den som skal slå denne rekorden, behøver ikke å ha med seg fallskjerm.»

Du kan lese hele kommentaren her.