En personbil og en trailer har kollidert på ved Sørskaret på fylkesvei 7770 til Skulsfjord.

Monica Håkonsen kom kjørende rett etter sammenstøtet, og forteller til iTromsø at hun ser kvinnen i personbilen som har kollidert komme klatrende ut av vinduet på egen bil.

– Hun var helt fortumla og i sjokk, så jeg tok henne inn i min bil, forklarer Håkonsen.

– Hun trodde jo hun skulle dø, da hun så traileren komme saksende mot henne, fortsetter hun.

– Æ blir så inni hampen forbanna på de som ikke klare sko sæ. Heldigvis gikk det ikke liv, skriver hun på Facebook-gruppa til Skulsfjord, og henviser til traileren som hun mener ikke var skodd for forholdene.

foto
TRAILER: En trailer, uten kjetting, mistet grepet på fylkesvei 7770 og kolliderte med en personbil. Foto: Monica Håkonsen

Utenlandsk

Hun forklarer at hun også forsøkte å komme i kontakt med føreren av traileren, men at han verken snakket norsk eller engelsk.

Håkonsen forteller at bygdefolket ofte har reagert på trailere med fisk fra Vengsøya som de ikke mener er skodd for vinterforhold.

– Det skjer regelmessig at vi kommer over ubehagelig passeringer av møtende trailere. Man blir jo fortvilt når vi ser hvor dårlig skodd mange av kjøretøyene ofte er, sier hun.

Skadene på personbilen er betydelige, så Håkonsen sier det er et under at den kvinnelige føreren slapp unna uten fysiske skader.

Politiet bekrefter på Twitter at det ikke er noen personskader i sammenstøtet.

Språkutfordringer

Roy Tore Meyer i politiets operasjonssentral sier klokken 18:40 til iTromsø at veien fremdeles er stengt, men at berging er underveis.

Han forteller at det er gjort kontroll på fører av traileren og kjøretøyet, men at det foreløpig ikke foreligger noen informasjon fra patruljen på stedet.

– Men vi har noen språkutfordringer med sjåføren, bekrefter han.

Også på fylkesvei 7768, mellom Grøtfjord og Tromsø, står en trailer på tverra av veien og blokkerer trafikken i begge retninger. Det melder Nordlys.