Rema 1000 på K1 har opparbeidet seg svært mange "likes" på deres Facebook-side, og gjennom denne siden deler butikken ofte ut matvarer til folk som deltar ved å like bilder de legger ut.

Butikksjef Roar Olsen forteller at butikken nå ønsket å glede noen som trengte det før jul, og spurte derfor deres følgere om de visste om noen som trengte det. Da dukket en Finn-annonse med tittelen "Bønn om hjelp" opp.

- Vi tenkte å glede noen med en stor vogn mer varer. Noen tipset oss om dette, og det så ut som et rop om hjelp, sier Roar Olsen.

I denne annonsen skriver en alenemor at hun ønsker å glede sine barn til jul, men mangler mat og gaver.

- Håper kanskje det er noen der ute som kan være hjelpsomme slik at jeg får gleden av å tilby barna ei jul som vil bli husket med glede, skriver kvinnen i annonsen.

Både matbutikken og iTromsø har prøvd forgjeves å komme i kontakt med kvinnen. Nå håper de at folk kan hjelpe.

- Vi har rundt 62.000 følgere på Facebook, og det er mye engasjement blant følgerne våre. Det er synd at vi ikke finner henne når så mange folk engasjerer seg, sier Olsen.

Finner de ikke kvinnen før jul, går varene til noen andre.

- Det er ikke noe i veien for at vi kan gi dette til Bymisjonen. Vi er bare glad hvis vi får gitt det til noen som trenger det før jul, sier Olsen og legger til:

- Jula handler jo om å glede andre.

Kjøpmann Roar Olsen på Rema 1000 K1. Foto: Marius Hansen