For fire år siden fikk bydelsrådet 200.000 kroner fra kommunen til oppgradering av Fergeveien barnepark. Dette med formål om å få til en møteplass for eldre. Men da området er kommunalt, trengte de klarsignal fra kommunen, før de kunne gjøre noe.

– Vi har sjekket opp i det nå, og nå tar vi grep. Dette innebærer at bydelsrådet må komme med en søknad til oss med en formell henvendelse om midlertidig leieavtale av parken, sier byråd for finans, Jonas Stein til iTromsø.

Ønsker permanent løsning

Med en gang leiekontrakten er i boks, får bydelsrådet sette i gang med oppgradering av parken.

– Fra vår side skal dette være et fint midlertidig tiltak som vi kan se om fungerer. På lengre sikt ønsker vi å få til permanente løsninger vedrørende parken, sier Stein.

Les også:Hva vil skje med lekeparken vår?

Møteplass for eldre

Leder i Tromsdalen bydelsråd, John Pedersen, er veldig glad for at de endelig har fått det ønskelige klarsignalet fra kommunen.

– For fire år siden fikk vi 200.000 kroner som spesifikt skulle gå til å skape en møteplass for eldre. Samtidig kan plassen også brukes av barna i nærområdet, sier Pedersen.

Når det gjelder oppgradering av både huset og utearealet på plassen, forteller Pedersen at flere har vist interesse for dette.

– «Gutta på Skauen» har kompetanse til å oppgradere huset, og foreldrene har ytret ønske om å oppgradere uteplassen. Det er veldig gledelig, legger Pedersen til.

foto
Fornøyd: Leder i Tromsdalen Bydelsråd, John Pedersen. Foto: Kent-Einar Myreng/arkivfoto Foto: KENT-EINAR MYRENG