Markus Akselbo Johansen (27) ble lørdag ettermiddag offisielt valgt til Tromsø Høyres nye leder under partiets årsmøte.

Rundt 50 personer hadde møtt opp for å få med seg blant annet prisutdeling, valg av leder og komité, samt evaluering av fjorårets valg.

– Det har vært et ganske ukontroversielt møte, slik det ofte er i et mellomvalgår. Vi fikk pratet litt om fjorårets valg, og selv om det til tider var litt turbulent var det en forsonet stemning etterpå, sier Akselbo Johansen til iTromsø.

Travelt år

Han skal nå lede partiet i sitt første opposisjonsår siden 2011.

– Det er veldig gøy å få tillit, men det blir et utfordrende år. Vi skal jobbe hardt for å vinne tilbake velgerne i Tromsø, noe som var et tema under dagens møte, sier Akselbo Johansen.

Han kan fortelle at en viktig del av dette arbeidet vil være å være mer til stede blant byens befolkning.

– Alle var enige om at vi skal bli flinkere til å engasjere flere av våre medlemmer, samt tilbringe mer tid blant næringslivet og frivillige organisasjoner, forteller den nybakte partilederen.

Hedret æresmedlem

På programmet under lørdagens møte var også utdeling av pris. Kari Næsvold ble nemlig utnevnt til æresmedlem i partiet, etter flere titalls år som aktiv politiker.

– Det er en tradisjon i partiet at de som har utmerket seg over en lengre periode får æresmedlemskap. I dette tilfellet var det avtroppende leder Remi Iversen som hadde forslått Kari, som har mange perioder bak seg i både fylkesstyret og kommunestyret. Det var vel fortjent, og hun satt tydelig pris på utmerkelsen, konstaterer Akselbo Johansen.

foto
HEDRET: Kari Næsvold ble utnevnt til æresmedlem i Tromsø Høyre. Foto: Privat