Onsdag ble det klart at Human Rights Service mister den årlige støtten på 1 million fra byrådet i Oslo. Da de i 2012 ikke lenger fikk statsstøtte, gikk gruppeleder i Frp, Carl I Hagen, i bresjen for at det borgerlige byrådet i Oslo skulle støtte organisasjonen. Det har vedvart til nå. Human Rights Service er ledet av Hege Storhaug, som siden 2001 har viet sitt liv til «forskning», hvor konklusjonen i samtlige tilfeller er at innvandringen fra muslimske land ruinerer det norske samfunnet. At hun har fått støtte i alle disse årene for sitt mildt sagt tvilsomme, vitenskapelige grunnlag, er jo en skandale, men Norge skal i alle fall ha for at vi ikke knebler folk med slike synspunkter.

Anders Behring Breiviks fremste inspirator, Fjordman, fikk pengestøtte fra Fritt Ord. Hvorfor man skal hjelpe mannen økonomisk på vei, mens nesten ingen av landets andre kommentatorer får noe derfra, er verdt å spørre, men igjen skal vi ha for at vi tør slippe til debatten. I Norge tror man, som i folkeeventyret, at når trollet kommer opp i lyset, vil det sprekke. Det samme gjelder nett-trollet. I naboland hvor de har hysjet ned temaet i den offentlige debatten - som i Sverige og Finland - har utslagene blitt deretter. Sverige har plutselig et parti med utspring i ny-nazistbevegelsen som sitt største.

Da Finland skulle ta imot flyktninger denne uka, stod det en «velkomstkomitéer» med Ku Klux Klan-kostymer og fyrverkerier en rekke av stedene rundt i landet. Det største problemet er ikke klovnene i KKK-kostymer, men de «vanlige menneskene» som sier «jeg støtter ikke hva de gjør, men hvis ikke det var for flyktningene, ville vi ikke hatt dette problemet».

Dette låter unektelig kjent. Flere ganger har jeg fått servert argumentasjon à la: «Jeg støtter jo ikke det Behring Breivik gjorde, men hadde det ikke vært for Arbeiderpartiets innvandringspolitikk, ville ikke dette skjedd». Unnskyld meg, men det er ikke innvandringspolitikken som er problemet, det er personene som er så forskrudd i hodet at de hevder slikt.

Bare én uke etter bomben i Oslo og Utøya-drapene, kom en kompis av meg i snakk med sin 79 år gamle nabo. Hun begynte med å si «Det er jo forferdelig, det som har skjedd, men bortsett fra drapene, har jo Behring Breivik noen poenger når det gjelder innvandringen». Den perplekse vennen min skjønte at det ikke sømmet seg å hverken skjelle henne ut eller banke henne, men etter noen sekunders betenkningstid svarte han: «Jeg tror du bør gå og vaske den stygge munnen din».

Problemet er at folk som hevder slikt mener at de både representerer og forsvarer Norge. Går vi statistisk til verks, har siste valg dokumentert at nærmere 90 prosent av befolkningen mener at vi skal hjelpe syriske flyktninger. Og av de 10 prosentene som er skeptiske, vil godt under én prosent støtte de ekstreme synspunktene til Human Rights Service og nett-trollene.

De representerer på ingen måte det norske folk. Hadde de vært født 75 år tidligere, ville et slikt politisk ståsted gjort at de var i Nasjonal Samling og støttet nazistenes okkupasjon av Norge. At de med årene har byttet ut «jøder» med «muslimer» som fiendebilde, er det eneste nye. Og hvis du lurte på hva det norske folket mente om Nasjonal Samling, skal du vite at mesteparten av medlemmene ble fengslet etter krigen, noen sågar skutt. De representerte ikke landet da, og de representerer ikke landet nå. Norge er faktisk fullstendig uenige med dem, og de kan trygt «gå og vaske den stygge munnen sin».