Lørdag inviterte Tvibit, Papahop og Tromsø brettklubb til åpen dag og Snowboard jam på Charlottenlund.

– Vi vet at fjellet er farlig for tiden, med tanke på skred. Dette skal være et arrangement i trygge rammer, sier Edgars Vilcans, daglig leder i brettbutikken Papahop.

Korona

Kulturarbeideren Bjørn-Tore Hilmarsen i Tvibit forklarer hvorfor brettarrangementet har blitt flyttet på gjentatte ganger.

– Vi planla å holde snowboard-jam i Kongsparken tidligere i år men covid satte en stopper for det, tidligere denne uken bestemte vi oss for å flytte det til Charlottenlund på grunn av mangel på snø i Kongsbakken, forteller Bjørn-Tore Hilmarsen i Tvibit.

Lørdagens Snowboard-jam kommer på initiativ fra Hilmarsen, Vilcans og leder i Tromsø brettklubb, Sondre Sollid, med hjelp fra brettmiljøet og Henrik Romsås i bydrift, Tromsø kommune, samt Red bull.

Her er det preppet og klart for jam i Charlottenlund-bakken. Foto: Amalie Seljenes

Knallstart på påsken!

Allerede tidlig på dagen var det flere i bakken, både på ski og snowboard. Grillen var i gang, det ble spilt musikk på høyttaler og det var god stemning på Charlottenlund.

Da iTromsø var innom arrangementet var det rundt 20 deltakere til stede, enda flere var forventet å komme i løpet av dagen.

– Vi ønsker at så mange som mulig vil komme hit i dag og kose seg i bakken. Det er åpent for alle, både barn og voksne. Vi vet at fjellet er farlig for tiden, med tanke på skred. Dette skal være et arrangement i trygge rammer, sier Edgars Vilcans.

I dag vil det både være frikjøring og åpen park, etterfulgt av friski jam, snowboard jam og konkurranser.