Beboeren har sendt brev til kommunen og bedt om at kommunen innfører en eller annen form for fartsdempere langs Skippergata ettersom han mener at det altfor ofte oppstår farlige situasjoner for myke trafikanter.

Han beskriver et tilfelle der han og hans sønn nesten ble påkjørt av en bil som holdt altfor høy hastighet.

«vi brukte det sørligste gangfeltet (vis-à-vis Hildr) da en bil kom i stor fart. Bilen måtte bråbremse og skled over gangfeltet. Dette er på ingen måte en enkelthendelse da vi ofte opplever hastigheter lang over tillatte 30 km/t som er fartsgrensen på stedet», skriver han.

Han peker også på den generelle trafikksituasjonen med mye kollektivtrafikk og behov for å krysse gata.

«Jeg må spørre meg om det må en ulykke til før at noen våkner opp og ser alvoret i situasjonen? Ikke nok med at det bor flere barn i gata men den er også en av de mest trafikkerte gatene for kollektivtrafikk og medfører dermed mye av og påstigning og kryssing av gata», står det i brevet til kommunen.

Han mener at problemene vokse ytterligere når Vervet står ferdig om noen år, og at kommunen bør være ute i god tid med å etablere fartshindringer.

«Vervet er også under bygging og bydelen vil få enda flere beboere og enda mer trafikk. Det beste vil være og i god til etablere fartsreduserende tiltak og bedre skilting slik at dette blir godt innarbeidet», avslutter han brevet til kommunen.