Etter lanseringen av den første boken «Monstrene i Dunderly», ble Endre Lund Eriksens fantasimonstre tatt godt imot av barn både i inn- og utland. Torsdag formiddag presenterte Lund Eriksen sammen med illustratør Endre Skandfer en ny bok i serien, «Raggmonstret», for barn på Tromsø bibliotek.

Nye eventyr

I den nye boka «Raggmonsteret» møter leserne igjen på monstrene Modika, Lex og Bulder fra den første boka. De lever ifølge Lund Eriksen på et hemmelig sted der monstre kan leke, bråke og ha så mye moro som de bare vil. I den nye boka møter imidlertid monstrene på et nytt problem.

– I den nye boka møter de gamle monstrene et nytt monster. Det nye monstret brøler, bøller og raser og behandler de gamle monstrene dårlig. Det blir med andre ord vanskelig for de gamle monstrene å venne seg til og bli kjent med det nye, raggete monstret som plutselig dukker opp, forteller Lund Eriksen.

Håper på god mottakelse

Endre Lund Eriksen er opprinnelig fra Bodø, men er bosatt i Tromsø. Han er særlig kjent for sine barnebøker, og han har blant annet skrevet den populære serien om Pitbull-Terje. Nå håper han at «Raggmonsteret» blir like godt likt.

– Vi har jobbet lenge med denne boka og gleder oss nå over at den endelig er i salg. Noe av det som er morsomt å skrive for barn, er at de gir så tydelig respons. De viser med hele kroppsspråket sitt hvordan de opplever boka. Det kan være med latter, grøss eller at de blir trist, sier Lund Eriksen.

På leting etter monsterstemmer

I tillegg til å være forfatter har Lund Eriksen tidligere etablert et animasjonsstudio i Tromsø kalt Fabelfjord. Studioet skal animere en kortfilm basert på Dunderly-universet og var torsdag kveld på leting etter stemmer til de mest kjente figurene.

– Vi ønsket barn fra 6 til 12 år velkommen til åpen audiotion for å gi stemmer til Modika, Bulder og Rex - de mest fremtredende monstrene i Dunderly, forteller daglig leder i Fabelfjord, Merete Korsberg Dalsbø.

– Animasjonsfilm gir mulighet til å fortelle både dype, triste, alvorlige og morsomme historier for et bredt publikum. Se på de beste Pixar-filmene, som når alt fra treåringer til eldre mennesker, sier Lund Eriksen om hvorfor han ønsker å lage animasjonsfilmer av historiene sine.