Byråden for næring, kultur og idrett understreker at Tromsø kommune ikke har til hensikt å la Tromsømarka bli rasert i byggingen av Barents stadion, slik blant annet Mortensnes velforening og andre naboer og brukere av marka er bekymret for.

– Jeg er opptatt av å ta vare på Tromsømarka. Ingen trenger å bekymre seg for at vi ikke skal gjøre det, sier Stein (V).

Må veies opp

Mortensnes velforening mener blant annet tilretteleggingen for langrenn, skiskyting og hopp vil redusere Grønnåsen-områdets verdi for allmenn friluftsliv og fri ferdsel.

- Hensynet til befolkningen på Mortensnes, i Hamna og på Stakkevollan, som bruker området som friareal i dag, må veies opp mot medlemsmassen til de skiklubber som er primærbrukere av det foreslåtte anlegget, sier velforeningen.

Balansepunktet

Byråd Stein sier han har stor forståelse for at folk er engasjert i høringsprosessen rundt det planlagte idrettsanlegget.

- Det er mange som bruker den til rekreasjon og til å komme seg til og fra jobb. Området skal brukes av både idretten og allmennheten. Det handler bare om å finne balansepunktet, sier Stein.

Han påpeker at kommunen ønsker å få til et ordentlig idrettsanlegg på Tromsøya.

– Dette er en høringsrunde og en del av en demokratisk prosess. De som har lagt fram planene har rett til det og så er det viktig for prosessen at man får inn flest mulig uttalelser. Så må vi se på helheten når alle uttalelsene er kommet inn, sier Stein.

Snu bakkene?

Han kan imidlertid allerede nå si at det er et par ting som må ses nærmere på.

- Ja vi må nok vurdere blant annet om hoppbakkene skal snus og om vi skal ha en asfaltert rulleskibane. Men dette er en lang prosess og ingenting er skrevet i stein ennå, sier byråden.