Under dagens kommunestyremøte fikk Arbeiderpartiet flertall for å bygge boliger på den såkalte Sandnes-eiendommen mellom Mortensnes og Rideskolen. Dette vil spise 290 mål av Tromsømarka.

Leder i Hamna bydelsråd, Ørjan Sandberg, mener dette er svært bekymringsfullt.

– Hvis vi begynner å ta av indrefileten av det som er på øya, så er det gjort, sier Sandberg.

Prinsippsak

Sandberg sier videre at de to tingene som er viktig for dem som bor på og bruker øya er Tromsømarka og strandsonen.

– I enkelte saker bør man være prinsipiell. Man tar en liten bit på Elverhøy, en liten bit på Mortensnes, til slutt er det ikke mer, sier han.

Selv om det er behov for flere boliger i Tromsø tror ikke Sandberg dette er løsningen.

– Det er så vidt meg bekjent at det er regulert en god del områder for boliger allerede, og en ny Håkøy-forbindelse vil åpne for store nye felt på Kvaløya. Jeg er skeptisk til at behovet er så prekært at vi må begynne å spise av Tromsømarka, sier han.

Sandberg føler det naturlig å legge inn protest i denne saken.

– Her føler jeg for å uttale meg i store bokstaver, for dette er ikke bra.

Uventet og trist

Prosjektleder for Tromsømarka, Henrik Romsaas sier han ikke så dette komme.

– Det var veldig uventet. Jeg synes det er veldig trist, og jeg er skuffet, sier han.

Han sier videre at han ikke hadde forventet at Ap skulle foreslå dette med tanke på at de tidligere har gått inn for Markavern.

– Det er trist at et såpass stort område i marka kommer opp som et benkeforslag. Da har ikke lokalbeboere noen mulighet for å si noe om hvordan de bruker det. Det kommer bare overraskende på alle, sier Romsaas.

Ikke nødvendig

Det er flere ting Romsaas tror kan bli borte.

– En av de fineste stiene for terrengsykling i hele Tromsø-området kan bli borte. Hundeløypa som er en av de fineste skiløypene vil også bli berørt. Dessuten er dette et området som blir brukt av rideskolen og er et populært sopp- og bærområde, sier han.

Med det antallet boliger det funnet plass til i Byrådets arealplan, ser ikke Romsaas noen grunn til å ta av Tromsømarka.

– Det skal ikke være nødvendig å ta av markaområdet.