Den kinesiske advokaten Zhang Zhiwu (63) og hans ektefelle Hou Yingqian har de siste to sommerne kjørt langt og lenger enn langt for å komme til Tromsø.

– Vi vil se vakker natur, møte vennlige mennesker og selv bli enda mer lykkeligere av det, sier Zhiwu, som selv ikke kan et eneste ord engelsk.

– Tromsø er vakker

Heldigvis har teknologien kommet såpass langt at han låner iTromsø telefonen sin hvor han har en app som oversetter fra Engelsk til Kinesisk.

– Tromsø er en veldig, veldig nydelig plass. Dette er en plass å være lykkelig, sier sjåføren, som forklarer at de har reist 12.000 kilometer for å komme til Tromsø.

Skal mye lengre

For to år siden dro ekteparet ut på sin første langtur med bobilen. Da gikk ferden fra Beijing, gjennom Russland, vestover til Latvia, ned til Italia og tilbake samme vei til Kina.

Deres andre tur var mye lengre hvor de tok en lengre Russland-rute, svingte nedom Ukraina, opp tilbake til Moskva, ned igjen til Roma og Italia, bort til Paris, opp til Nederland og til slutt tilbake til Kina og deres hjemby Dalian som ligger på østkysten av Kina.

Selv om de aldri før har reist så langt nord på turene deres har de ingen plan om å stanse nå.

– Nå skal vi kjøre langs kysten deres og ned til Oslo før vi drar over grensen til Stockholm, sier Zhiwu mens han viser fram på kartet.

God tid til hvile

Og det er omtrent etter det sitatet at vi igjen har vanskelig for å skjønne hverandre. Zhiwu drar hånda si over kartet, som er printet på bobilveggen, for å vise hvor deres neste destinasjoner er.

Fra Stockholm går turen omtrent slik: København, Hamburg, London, Paris, Porto, Madrid, Barcelona, Cannes, Zürich og Bari i Italia. Deretter peker han overalt rundt i Serbia, Kroatia, Hellas og inn i Tyrkia.

– Iran, Pakistan, India,, Nepal, Bangladesh og tilbake til Dalian, sier advokaten. Etter en rask kikk på Googles kartsøkemotor finner man ut at bobilturen kommer til å ende opp på omtrent 40.000 kilometer. Noe som betyr at ekteparet ikke engang er halvveis på sin tredje ambisiøse tur.

– Blir dere ikke slitne av så mye reising?

– Jeg hviler ofte. Dette vi gjør er å leve.