Ballbingen på Ersfjordbotn skole blir om vinteren gjort om til skøytebane. Det er foreldrene til elevene ved skolen som legger ned tid på å lage en god skøyteis.

– Vi drar en vannslange fra en kum i skolegården opp hit til ballbingen. Så er det bare å spyle på vannet, sier Dagmar Mildes som er en av de engasjerte foreldrene som sørger for at barna får skøyteis.

Men vannslangen de bruker er gammel og sprø. Den lekker også flere steder, så det er ikke bare skøytebanen som blir vannet når slangen er ute. Foreldrearbeidsutvalget (FAU) sendte derfor en søknad til kommunen om å få støtte til å kjøpe inn en ny vannslange og utstyr som barna kan bruke på skøyteisen.

– Vi har mange skøyter og hjelmer på skolen som elevene kan låne. Det er utstyr som foreldre har donert etter at deres barn har vokst fra det, sier Mildes.

Få alle nyhetene fra Sør-Kvaløya på vår Facebookside!

Frivilligmillion

De 10.000 kronene FAU nå har fått kommer fra kommunens frivilligmillionen. I budsjettet for 2015 ble det satt av tilskuddsmidler til kultur- og fritidsaktiviteter for barn og ungdom basert på frivillig arbeid. Alle lag, foreninger og andre frivillige aktører kan søke om midler til aktiviteter og arrangementer som styrker kultur, idrett og fritidstilbud til barn og unge. Det er ingen fast søknadsfrist og søknadene behandles raskt og fortløpende så lenge det er midler.

– Dette er et helt fantastisk initiativ av foreldrene. De legger ned så mange dugnadstimer og med enkle midler kan kommunen bidra til at arbeidet deres blir enklere. Det er akkurat slike aktiviteter vi ønsker å støtte, sier byråd Vanja Terentieff (H) for næring, kultur og idrett.

Mer utstyr

Alicia Nordberg (9) og Astrid Fagerfjord (9) er glade for at de skal kjøpe inn flere skøyter, hjelmer, ishockeykøller og pucker.

– Det er mange som låner skøyter her, men det er ikke nok til alle, sier Olsen.

De to jentene er så ofte de kan på skøyteisen.

– Det er kjempegøy å gå på skøyter. Noen ganger er det helt fullt på isen. Det er gøy å leke sisten med skøyter, sier Fagerfjord.

På grunn av all snøen i det siste er ikke skøytebanen måket, men så fort det blir gode forhold igjen vil skøytebanen bli vannet og satt i stand.

Nå er skøytebanen dekket av snø, men når den er måket er den dekket av skøyteglade barn. Foto: Monika Aaserud