I helgen lanserte tromsdalsklubben den nye videoen som skal promotere Ishavsbyen for tilhengere og sponsorer. Videoen er allerede sett av nærmere 2.000 personer på Youtube, deriblant TV 2s kjente fotballreporter Davy Wathne.

Bergenseren er i fyr og flamme over den emosjonelle videoen. Han ble gjort oppmerksom på videoen på Twitter, og responderte raskt at filmen innfridde garantien om frysninger.

- Det var vanvittig vakkert og poetisk. "Vi e Byen, vi e Byen" - det var veldig flott. Nydelig! sier en begeistret Wathne til itromso.no.

I morgen skal han selv ha samtaler med fotballyriker Frode Grytten og TV 2-sportens kreative leder Michael Allen i en seanse på Litteraturhuset i Bergen.

- Jeg kjenner igjen mye av de det har gjort i denne videoen. Kanskje vi må invitere Arthur Arnesen (produsent av Ishavsbyen-videoen, journ. anm.) ned hit til Litteraturhuset i Bergen for å prate om det de har gjort. Det hadde vært strålende, sier Davy Wathne.

Tromsdalen-prosjekt

Arthur Arnesen skjuler ikke sin begeistring over rosen fra TV 2-kjendisen.

- Det er helt rått, sier tromsdalingen, som jobber i SIKT Media. Selskapet har produsert filmen som et ledd i en samarbeidsavtale med Ishavsbyen.

Med seg på laget har de hatt flere tromsdalinger: John-Emil Richardsen i Kirkens Bymisjon, som klubben har hatt et samarbeid med i flere år, har skrevet teksten. Den leses opp av skuespiller Kristoffer Anker, opprinnelig fra Tromsdalen, men nå bosatt i London. Andreas Wangsbro har lyddesign på filmen.

- Har vært mye tårer

Arnesen er likevel ikke helt overrasket over mottakelsen.

- Vi har vist den til et testpanel bestående av slekt og venner i forkant. Det har vært mye tårer, så vi har skjønt vi har vært inne på noe, sier produsenten.

Hans engasjement for klubben bunner først og fremst ut i at to svigerbrødre spiller for Ishavsbyen. Arnesen sitter også i styret til klubben.

- Jeg synes Ishavsbyen er den kuleste klubben, foruten TUIL som er like kul. Den har noe med seg, de gjør sinnsykt mye for Tromsø og Kirkens Bymisjon, blant annet, hvor de jobber 150 arbeidstimer dugnad gratis, sier han.

Drømmereprise

Bildene er fra siste seriekamp i fjor, hvor en 3-2-seier på overtid mot Skjervøy sikret klubben en 8. plass i 3.-divisjon. I helgen ble det drømmereprise i serieåpningen mot Bjørnevatn. Da scoret Morten Andersen vinnermålet - 3-2 - på overtid, akkurat som i kampen mot Skjervøy som ble filmet.

- Med videoen vi har publisert lå det nesten litt i kortene at det skulle bli sånn. Det ble en thriller, og spennende for de som har møtt opp, sier Martin Joakim Nilsen.

- Noe av det vakre med fotball er at det prates om de samme tingene, enten man er utenfor garderoben på en Champions League-finale eller en 3.-divisjonskamp. Det er de samme tingene det snakkes om, sier Davy Wathne.

For Ishavsbyen er det magiske vinnermål på overtid som preger praten nå for tiden - både på banen og på film.

foto
FILM: Fra Ishavsbyens egen promofilm.
foto
BEGEISTRET: TV 2s Davy Wathne. Foto: Håvard Solem