En iTromsø-tipser sendte i går ettermiddag et bilde av reinflokken som hadde slått seg ned på lekeplassen utenfor Kaldfjord skole.

- Ja, vi kjenner veldig godt til det. Jeg kom hjem fra ferie i går og fikk tilsendt et bilde på Snapchat fra en av de ansatte - vi har visst nye SFO-søkere, sier SFO-leder ved Kaldfjord skole, Ingeborg Krekling-McCarthy.

- Det er mange som vil til Kaldfjord skole, legger hun til.

SFO holder stengt hele juli, og ifølge SFO-lederen er det trolig mye av grunnen til at de har slått seg ned på sanden ved dissestativet.

- Det er sikkert derfor de har valgt seg ut plassen som sommerbeite. Siden det er så rolig der nå har de hele lekeområdet for seg selv i det fine været, og det er jo helt supert, sier Krekling-McCarthy.

Men besøk av rein er ikke noe uvanlig fenomen på skolen.

- De bruker å gå forbi vinduene og være på fotballbanen i skoletiden, så de er ivrige besøkende. Det er selvsagt et helt naturlig fenomen der ute. Vi er vant med det på Eidkjosen.

Og ekstra artig er det for ungene som går på skolen og er på SFO.

- De synes det er kjempeartig og blir ikke redde i det hele tatt. Reinen vandrer stort sett fredfullt forbi. Vi står på avstand og ser på og har snakket med ungene om det, men det går vanligvis veldig bra, sier Krekling-McCarthy.