- Du skal se ikke se bort ifra om det vil komme mer i fremtiden, sier Trond Mohn lurt.

Bergenseren har i flere år latt millionene drysse over Tromsø, da spesielt til TIL. I 2006 betalte han 7,3 millioner kroner til det første kunstgresset som ble lagt på Alfheim. Tre år senere punget han ut 10 millioner da klubben slet økonomisk, før han kom på banen igjen i år, da med fem millioner til nytt kunstgress.

- Fotball betyr mye, spesielt i Nord-Norge. Det handler om å gi selvfølelse, stolthet og samhørighet. Det er viktig for meg, forteller Trond Mohn, som til tross sine bergenske røtter har hjertet i TIL.

100 mill. til universitetet

- Har du fått mange reaksjoner fra Brann-supportere på dine gjentatte gaver nordover?

- Dersom jeg har fått det har det iallefall gått meg hus forbi.

Størst av alle Mohns gaver er likevel den han i 2007 ga til Universitetet i Tromsø. Hele 100 millioner kroner ble lagt på bordet. Det utløste blant annet statens gaveforsterkningsordning, hvilket betød ytterligere 25 millioner i støtte til universitetet fra offentlig hold.

- En ære å være nominert

- Hvorfor denne gavmildheten til Tromsø, av alle steder?

- Jeg synes menneskene i landsdelen er herlige. De er åpne og ærlige. Det er bare gøy for meg å få være med på laget, noe jeg har gitt uttrykk for mange ganger.

Nå får Trond Mohn "lønn" for strevet. Han er blant de nominerte til iTromsøs konkurranse om årets tromsøværing. Det er noe bergensmilliardæren setter stor pris på.

- Det er en stor ære for meg å være nominert i en slik konkurranse, lyder det fra Trond Mohn.

Trond Mohn. Foto: Jon Terje Eiterå