Odd-Arne Sørensen fra Kvaløya ble overrasket da han så at prisen for drivstoff på Best på Kvaløysletta hadde bikket over 24 kroner literen lørdag formiddag.

– Det er den høyeste prisen jeg har sett, sier Sørensen, og fortsetter:

– Jeg kjøpte en pakke melk på butikken etterpå, den kostet bare 19 kroner literen.

Han bestemte seg for å ta et bilde og legge det ut på Facebook.

«Speil, speil på veggen der, hvem er dyrest i landet her?», skrev han om bildet.

Prisrekord

Og riktignok var det ny prisrekord for drivstoff på byens bensinstasjoner.

– Kostprisen har økt i hele år, med høyere energipriser og større etterspørsel, men det siste prishoppet stammer fra den pågående konflikten i Ukraina, sier kommunikasjonssjef for St1 Lillian Aasheim, til iTromsø.

Konsernet St1 driver landets Shell-bensinstasjoner.

iTromsø har forsøkt uten hell å få en kommentar fra Best Stasjoner.

KRIGEN HAR SKYLDEN: De rekordhøye drivstoffprisene skyldes den pågående krigen i Ukraina, ifølge Lillian Aasheim, kommunikasjonssjef for St1. Foto: St1 Norge AS

Lørdag morgen bikket drivstoffprisene 24 kroner per liter og Aasheim opplyser at den forrige prisrekorden var sist fredag, men etter en uke med krig i Ukraina har prisene steget ytterligere.

– Prisrekorden fra sist fredag lå på godt over 20 kroner per liter, og i dag ble den slått igjen. Drivstoffprisene vil variere rundt om i landet, men beskjeden er fortsatt klar: Forrige prisrekord er slått.

DYRT: Også på Bunker Oil ved Isrenna Storkiosk var det dyrt for drivstoff lørdag formiddag. Like før klokken 11.00 var prisen oppe i 23,88 kroner literen for bensin. Foto: Trond Karlstrøm

Dyrere innkjøpspris

Når man fyller drivstoff betaler man om lag 60 prosent i skatter og avgifter, 30 prosent er kostprisen, eller innkjøpsprisen, og 10 prosent går til å drifte bensinstasjonen. Aasheim opplyser at det denne gangen er innkjøpsprisen som har steget.

– Grunnen til prisøkningen er som sagt den pågående krigen i Ukraina, samt tendensene vi har sett tidligere i år, med høyre energipriser og større etterspørsel, sier hun.

– Vet du noe om når prisene vil synke eller stabilisere seg igjen?

– Prisene preges av markedet og innkjøpsprisen, men hvordan det vil bli fremover tør jeg ikke å uttale meg om, det må nok en oljeanalytiker svare på, avslutter Lillian Aasheim.