Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti går nå ut for å bekrefte at de vil fortsette samarbeidet.

Dermed garanterer Krf at at de vil støtte et borgerlig byråd dersom det blir realiteten etter høstens valg.

Respekt

Krf har vært et støtteparti til den borgerlige alliansen etter valget i 2011.

- Krf verdsetter respekten den borgerlige alliansen har vist for Krfs standpunkter i en rekke saker, heter det i en pressemelding.

Forhandlinger

- Ved et flertall i kommunestyret for disse partiene i valget 2015, garanterer partiene et byråd med støtte fra dette flertallet i neste valgperiode. En felles politisk avtale med bakgrunn i partienes valgprogrammer og størrelse, vil bli utformet gjennom forhandlinger etter valget, og danne grunnlag for en felles politikk de neste fire årene, heter det videre i pressemeldingen.

- Jeg er som de andre opptatt av å få gjennomført mest mulig av min politikk. Gjennom de siste fire årene har vi bevist at vi har fått ting til, og at vi kan samarbeide. For Frp er det satsting på vei, satsing på helse, og næringsliv som er det viktigste. Vi er også veldig opptatt av "ja-holdningen" i kommunen, sier Anni Skogman (Frp).

Fokus på oppvekst

Helga Marie Bjerke i KrF er godt fornøyd med den nye avtalen.

- Vi er veldig opptatt av fokus på helse og oppvekst. Vi er mer opptatt av innholdet i pleie- og omsorgssektoren, og ikke av hvordan den organiseres, sier Bjerke.

Videre fokuserer hun på en god familiepolitikk.

- Vi vil gjøre det enda bedre for unger å vokse opp i Tromsø. En god oppvekst er mer enn barnehage og skole. Det handler om å hjelpe de familiene som sliter før det blir krise. Det ønsker vi at et nytt byråd skal ha enda større fokus på de neste fire årene, sier Bjerke.

Fornøyd byrådsleder

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen er svært fornøyd med å ha fått den nye avtalen på plass.

- Vi har hatt et svært godt samarbeid mellom den borgrelige alliansen og KrF i de fire årene vi ser tilbake på, og det er gledelig at vi nå har signert denne avtalen, sier Hilmarsen.

Politikerne vil ikke utdype hvilke prioriteringer som vil gjøres med tanke på hvem som får plassene i de eventuelle byrådsstolene etter valget til høsten.

Foto: Ronald Johansen