Fredag sto byrådslederkandidat Kristin Røymo på en liten kolle i markaområdet bak Solneset skole.

Det kom hun med følgende beskjed til byens befolkning.

Trekker forslaget

- Vi snur. Vi har fattet et vedtak som er for dårlig forankret. Derfor ønsker vi å trekke forslaget. Vi har ikke lyttet til innspillene fra beboerne i området. Vi er nødt til å nullstille saken om denne tomta, sier byrådslederkandidat for Ap, Kristin Røymo.

Røymo sier at hun er kommet fram til at partiet er nødt til å snu etter alle prostester som er kommet mot forslaget om å tillate bygging av boliger og nærlngsbygg på den såkalte Sandnes-eiendommen i Hamna.

Vil bygge på 290 mål

Det var i kommunestyret på onsdag at Arbeiderpartiet fikk flertall for å åpne for boligbygging på 290 mål i området vest for Grønnåsen i Tromsømarka.

Forslaget ble fremmet av Brage Larsen Sollund (Ap), leder for helse- og omsorgskomiteen, da kommunestyret behandlet kommunedelplanen for areal de neste ti årene.

Sollund var ikke til stede på pressekonferansen.

- Jeg tar det fulle og hele ansvaret for dette. Jeg er gruppeleder og byrådslederkandidat, og det er mitt ansvar at denne saken ikke ble hehandlet på en god nok måte, sier Røymo.

Sterke reaksjoner

Røymo sier at hun og partiet ber alle om unskyldning for at prosessen i forkant av vedtaket ikke har vært godt nok.

- Vi kan ikke kreve åpenhet og mer demokrati på andre områder for så å gjennomføre en prosess som ikke oppfyller disse kravene. Derfor må vi snu og nullstille saken, sier hun.

Hvordan saken formelt sett skal kunne stoppes har hun imidlertid ikke noe godt svar på.

- Vi har begynt å se på saken, men vi må få komme tilbake til hvordan vi skal få trukket den senere. Vi må finne ut hvordan dette skal gjøres rent teknisk, sier hun.

Hvorvidt hun frykter økonomiske konsekvenser dersom et lovlig fattet vedtak i kommunestyret blir omgjort vil hun ikke svare klart på.

- Jeg kan forstå om grunneierne blir skuffet. Jeg vet ikke hva grunneierne vil si eller hva de vil kreve, vi må få komme tilbake til det også, sier Røymo.

foto
LEGGER SEG FLAT: - Vi snur. Vi har fattet et vedtak som er for dårlig forankret, sier Kristin Røymo (Ap). Foto: Ronald Johansen
foto
VERNE: Vedtaket er en måte å verne markagrensen på, ikke et inngrep, sier Brage Larsen Sollund. Foto: Christer Pedersen
foto
MOT VEST: Området som er åpnet for boligbygging strekker seg langs Ringveien fra Solneset ned mot Mortensnes og Håpet.