Og er det ikke utfordring nok å spasere over Grønland, kan det se ut som om de to tromsødamene får litt av et vær til selskap på turen.

– Det er veldig dårlig vær på Grønland nå, så gruppen som skulle gå en uke før oss har vært værfast i en uke, forteller Jenssen på telefon fra Gardermoen i går kveld.

Store sprekker

Hun understreker likevel at hun ikke lar seg skremme av været, som har forårsaket nedsmelting av bre - som betyr store bresprekker og mye smeltevann og innsjøer.

– Nei, overhodet ikke. Det blir bare enda mer spektakulært. Dessuten forandrer det seg raskt, slår hun fast, men innrømmer at nervene er i høyspenn.

– Jeg kjenner det i magen nå, sier hun og forklarer at ventetiden på flyplassen virker uendelig lang.

– Jeg har vært nødt å gå meg noen turer for å holde beina i gang, det blir jo så mye stillesitting.

Men hyggelig har det også vært, for i Oslo har både Jenssen og Mathiassen fått møte resten av reisefølge, og det virker som en hyggelig gjeng.

Hjelper hverandre

– Førsteinntrykket er veldig godt, og det har vist seg at det blant annet er en mann fra Mexico med, så det er jo veldig spennende, sier Jenssen.

Ferden for gjengen i går endte på Island, og i dag tidlig settes kursen for Grønland, og utfordringer av det helt spesielle slaget.

Om alle sakene som burde være pakket i sekken, er nettopp det, er Jenssen i alle fall nesten helt sikker på.

– Ja, vi har nok alt med. Det eneste jeg vet er at jeg har glemt nål og tråd. Men Mona har med tanntråd og en skikkelig tjukk lærnål, så det ordner seg nok. De fleste har med ekstra av noe, så vi hjelper hverandre om det skulle være noe av avslutter Jenssen.

Gjennom deres egne bilder og tekster kan Ann Sissel Jenssens og Mona Mathisens fantastiske ferd over Grønland følges dag for dag på www.bladet-tromso.no

ØNSKES LYKKE TIL: Ann Sissel Jenssen (36) (til venstre) og Mona Mathisen (41) er begge alenemødre og kvinner i krevende jobber. I går satte de likevel kursen mot en måneds lang styrkeprøve over Grønland. Her ønskes de lykke til av Jenssens barn Kine Moe(12) og Fredrik Moe (9).

Foto: Jon Terje Eiterå