Borgtun: Ute har den ferske snøen lagt seg luftig og myk på asfalten. Det er en tilsynelatende stille lørdag, men flere nytråkkede spor viser vei inn til en ivrig gjeng øvende korpsmusikere i gymsalen på Borgtun skole.

Variert program

Andreas Øvringmo (31) står rak i dirigentrollen, og sveiper ansamlingen av musikere fra både Borgtun og Kvaløya gjennom tonene fra klassikeren «Fly me to the moon». Når hele gruppa i morgen har jubileumskonsert på Ishavshotellet, lover de flere godbiter.

– Vi skal spille noen kjente sanger som denne, flere klassiske korpsstykker, og en del filmmusikk. Det meste med norsk opprinnelse, sier Øvringmo.

Finpuss

I trappesatsen på vei opp mot pauserommet lærer de nyeste tilskuddene i drillkorpset de grunnleggende stegene før den store dagen. Martine Moe (7) holder godt fast i drillstaven, og følger instruksjonen fra Nora Borge (16).

– Vi er mange flere drillere. Nå øver vi inn ulike rutiner, slik at alt sitter til i morgen, sier Borge.

Rutinert

Det er Borgtun som er jubilanten, men Kvaløya Musikkforening sper på med musikere for å få fullt korps. Den som har vært lengst med i Borgtun Musikkorps på dagens øvelse er Håvard Finnseth (20) som begynte å spille klarinett for 12 år siden.

– Mange valgte fotball, jeg valgte korps, smiler Finnseth, som nettopp er kommet tilbake fra ett år i gardens musikkorps i Oslo.

DRILLING: I gangen øver Nora Borge (16), Martine Moe (7), Lena Overvåg (11) og Elise Johansen (8) på trinnene i drillrutinen. Foto: Rune SToltz Bertinussen
FELLESSKAP: Ariel Karlsen (18), Lars-Petter Bjørnstad (17), Øyvind Finnseth (16), Anne Grønberg (17), Oda Kårstad Hanssen (16), Sol Bendiksen (15), Håvard Finnseth (20), Rasmus Engstad (16) og Lise Heika (15) har lunsjpause i øvingen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen
Dirigent: Andreas Øvringmo (31) har hatt dirigentansvaret for både Borgtun Musikkorps og Kvaløya Musikkforening de siste tre årene. Foto: Rune Stoltz Bertinussen