Tromsøtamburene ble startet opp i fjor høst, etter initiativ fra Torunn Svendsen (54). Hun ble veldig overrasket over nominasjonen til "Årets tromsøværing 2010".

- Dette var veldig hyggelig. Noen må synes at vi har gjort noe bra. Vi er veldig beæret, sier Svendsen.

Venteliste

Det hele startet da Svendsen kastet ut et forslag til noen venninner i september i fjor. De forhørte seg med flere andre, og det tok ikke lang tid før de var 50 korpsmedlemmer i Tromsøtamburene.

I dag er det 44 spillende i hovedkorpset, et aspirantkorps med 14, og rundt 40 kvinner står på venteliste.

- Det har virkelig slått an. Vi må ha truffet et eller annet, sier Svendsen.

Eneste opptakskrav for å bli med i Tromsøtamburene er at du er kvinne, og er over 40 år.

- Du trenger ikke ha spilt fra før, eller kunne noter. Du trenger bare å ha lyst, og ha en glede av å spille, sier Svendsen, som selv har spilt kornett i korps tidligere

Ikke profesjonelle

Alle damene spiller trommer, og korpset øver en gang i uka.

- Vi har ikke noen høye ambisjoner. Vi skal holde oss på det nivået vi er nå. Det skal ikke bli noe profesjonelt korps, sier Svendsen.

Hun vil skryte av korpsets musikalske leder, Kristine Hansen, som er 21 år, og har holdt styr på 50 damer på 40 år og oppover.

- Vi har jo til dels sterke meninger, men hun har taklet det helt fantastisk, sier Svendsen.

Blitt populære

Korpset tar stort sett spillejobber utendørs, men har blant annet spilt på årsmøtet til Maskineiernes forening på Radisson Blu. Nå får korpset så mange forespørsler om spillejobber, at de har måttet si nei til flere.

- Jeg hadde aldri trodd at det skulle blir noe problem, sier Svendsen.

- Er det et høydepunkt du vil trekke fram fra 2010?

- Ja, 17. mai var helt fantastisk. Flere av jentene sa det var den fineste 17. mai-feiringen de hadde hatt. Det var som en seiersrus hele dagen, sier Svendsen.

Tromsøtamburene. Foto: Marius Hansen