Lørdag giftet Kaja Larsen og Ken-Einar Johansen seg i Grønnåsen kirke. Men som på alle store dager, er det ikke alt som går helt som planlagt.

– Vi hadde rett og slett logistikkutfordringer. Vi var så mange familiemedlemmer som skulle både hit og dit, at vi var uten bil da vi skulle dra til kirka. Vi bor på Hundbergan, så noen av oss booket hotellrom i byen for å få pyntet oss på dagen, forteller Larsen til iTromsø.

Løsningen ble å ringe etter en drosje.

– Vi ringte og bestilte en maxitaxi, men nevnte ingenting om at det var til et bryllup. Da drosja kom kjørende til hotellet, sto vi der i finstasen hele gjengen – det var de to jentene våre, søsteren min og moren min, sier Larsen.

Fant roen i baksetet

I bilen meldte nye utfordringer seg: Den yngste datteren havnet på et barnesete, for sånn måtte det bli for å få plass.

– Hun var mildt sagt ikke fornøyd. Men da var drosjesjåføren så flott. Han sa at så fine jenter hadde han aldri hatt i bilen sin, og da ble hun helt over seg med en gang. Det ble vi egentlig hele gjengen, forteller Larsen, og fortsetter:

– Og så var jeg så utrolig nervøs på tur til kirka, men jeg fant roen fordi han var så rolig og fin. Han sa at vi var så heldige med været, at det var skapt for dagen. Det gjorde rett og slett alt for meg, det ble sånn en fin start på dagen.

På Facebook-siden «Tromsøsia» har Larsen fortalt historien sin i håp om å finne sjåføren og få takket ham.

– Han hadde en lapp med navnet sitt fremme ved dashbordet. Jeg nistirret på lappen med navnet og tenkte: «Dette må jeg huske», men jeg var så nervøs at jeg ikke husker hva han het, sier hun til iTromsø.

foto
UTENFOR KIRKA: Kaja Larsen (til venstre), døtrene Nora (12) og Mia Marie (5), sønnen Theo (5) og den nybakte ektemannen, Ken-Einar Johansen. Foto: Privat

Sjåføren: – En unik opplevelse

«Brudefølget» kom seg fram til kirka i god tid før bryllupet.

– Vi var faktisk litt tidlig ute, og da fikk jeg vente i bilen. Da jeg skulle betale, sa han: «Nei, det skal du ikke tenke på. Det er en gave fra drosjeselskapet», forteller Larsen.

iTromsø har vært i kontakt med Tromsø Taxi, og funnet fram til sjåføren som kjørte Larsen og familien hennes. Det var Arild Thomassen.

– Jeg har kjørt maxitaxi i Tromsø i 15 år, og jeg har aldri hatt en så trivelig tur. Det var helt ufattelig trivelig. Det var noe med stemningen og folkene i bilen. Du skulle sett dem da de kom inn i bilen, og minstepia hadde nesten samme kjole som moren. Jeg tror aldri jeg har kjørt så rolig før, fordi jeg ble sittende og følge med i bakspeilet, sier han og fortsetter:

– Det var ikke lange turen, men det er en av de mest minneverdige. Det var en unik opplevelse.

– Gjør yrket meningsfullt

Kjører du alle som skal gifte seg gratis?

– Hehe, nei, det var liksom et øyeblikks innfall. Jeg kan på ingen måte garantere at folk som skal gifte seg og ringer etter bil, vil få den gratis, svarer han og ler.

Ifølge den erfarne drosjesjåføren er det dager som lørdag som gjør yrket meningsfullt.

– Jeg vet ikke hvor mange turer jeg har kjørt i løpet av årene, men det er mange. Og da opplever man litt forskjellig. Vi kjører ofte dem som trenger seg en ekstra prat for eksempel, og da tar man seg tida til det. Det er imidlertid ingen tvil om at lørdagen er en «all-time high».

– Det er et givende yrke, og folkene jeg jobber med – fra sjåførene til de som tar imot telefonene og de som sitter på kontorene og gjør andre ting – er helt fantastiske. Jeg hadde nok ikke kjørt taxi i dag om jeg ikke trivdes, legger han til.