Påsken er her og meteorolog Eirin Walstad Ristesund ved Vervarslinga i Tromsø kan betrygge folket om at selv om drømmeværet uteblir, så blir det i det minste stabilt slik at det blir lett å planlegge utflukter.

Skjærtorsdag

– Skjærtorsdag vil det være rolige vindforhold fra nordvest. Det kan blåse opp til frisk bris både ved kysten og i fjellene, men det vil generelt blåse svakt, sier Walstad Ristesund.

Det kan komme noe nedbør enten i form av sludd eller snø, men det vil være rolig.

– Bygene som kommer vil være ganske spredt og uten særlig futt. Det vil stort sett være overskyet, men innimellom kan solen gløtte fram. Så altså ikke noe superstrålende påskevær, men ganske rolig, forteller hun.

Langfredag

– Langfredag vil starte med litt vind, kanskje opp i frisk bris fra sørvest/vest, men det vil avta ut på dagen. På kysten kan det bli sørvestlig bris, men ganske rolige forhold også her. I fjellet er det ganske likt, det kan blåse opp til en frisk bris fra en vestlig kant, sier meteorologen.

En del snøbyger på starten av dagen skal man ikke se bort fra, men utover dagen vil dette gi seg.

– Det vil ikke komme noen typiske april-snøbyger med to meter snø, sier hun og ler.

– Nei da, det vil bli ganske labert og det er mest på kysten det vil komme litt snø, men som vil gi seg utover dagen, sier hun.

Etter bygene vil været snu og kvelden kan bli den beste i hele påsken.

– Temperaturen vil begynne å gå opp utover kvelden og vi kan få noen gode plussgrader. Både vinden, bygene og skyene vil forsvinne og det skal klarne opp. Denne kvelden ser det ut som veldig gode forhold til å sitte ute. For folk som liker å sitte rundt bålpannen, se en fin solnedgang eller se på stjernehimmelen, er dette en veldig fin kveld å gjøre det på, sier Walstad Ristesund.

Påskeaften og første påskedag

Påskeaften vil starte med gode temperaturer.

– Jeg tviler på at det blir tosifret, men ikke langt unna. Det kan bli litt vind fra vest, men dagen vil begynne tørr og fin, sier hun.

Mesteparten av dagen vil det være stort sett overskyet, men meteorologen betrygger med at skyene vil være tynne, så det skal være lett å skimte solen i løpet av dagen.

– Inn mot ettermiddagen og ut kvelden vil regnet komme og vare til langt ut på søndagen. Det er spesielt kysten som får bryne seg på regnet, men de aller fleste vil få kjenne på det, sier hun.

Andre påskedag

– Nå er ikke prognosene like sikre, men det ser ut som det blir en tørr dag. Det er i grenseland for om det kommer til å bli nordvestlig eller sørvestlig vind, og temperaturene vil variere veldig avhengig av vinden. Det kan se ut som det lener mer mot sørvest og da vil det være greie temperaturer, men vi kan ikke se bort fra muligheten til at den kommer fra nord. Jeg tenker det er bedre å være forberedt på at den blir å komme fra nord, så kan vi heller bli positivt overrasket, sier Walstad Ristesund.

Alt i alt vil ikke påskeværet bli det mest fantastiske været, men det vil være nokså stabilt, avslutter meteorologen.