LANES: Både Nerstranda og Jekta har lagt store planer for kundene sine i førjulstida. Nerstranda har valgt å holde åpent i fire timer de to siste søndagene før jul.

– Det har blitt en etablert service over hele landet. Hovedmålet er å øke tilgjengeligheten for kundene den siste perioden før jul, sier senterleder ved Nerstranda, Veronica Evertsen.

Se også: Julebrustest.

Pynt og konserter

I år har senteret lagt ekstra i julepynt og byr på julekonserter.

– Så langt har vi Tromsø Storband og Sør-Tromsøya Musikkorps klar for å spille julemusikk. Vi ønsker at kundene får gode opplevelser samtidig som vi byr på julestemning, sier Evertsen.

Les også: Store pepperkakeambisjoner.

Nattåpent

Jekta på sin side byr på utvidet åpningstid de tre siste helgene før jul. Lørdag vil det være åpent en time ekstra, mens søndagene holder de åpent i seks timer. Dette i tillegg til nattåpent (09–23) den 15. og den 22. desember.

– Det er slik vi har hatt det de siste årene. Vi ser at det er godt besøkt, og vi har ikke utvidede åpningstider ellers i året. Det er gode dager for butikkene også, sier senterleder ved Jekta, Laila Myrvang.

På Jekta vil de ta fram jula allerede i neste uke.

– Da kommer julehuset og julenissene. Vi er klare for jula, så nå gleder vi oss bare. Butikkene er klare til å ta imot tromsøværingene med gode tilbud og tips til julegaver. Dette er den artigste tiden i året for vår bransje, sier Myrvang.

Les også: "Kassadama på Rimi"

Julenissens postkontor

Innehaver av Rema 1000 på K1, Roar Olsen, har gjort seg kjent i byen med diverse julestunt. For eksempel har han pleid å holde butikken sin døgnåpen i tiden før jul.

– Nå har butikker begynt å ha åpent lengre. Jeg hadde stor omsetning da jeg gjorde det alene, men nå har butikkene åpent så lenge at det skjer nok ikke igjen, sier Olsen og ler.

I fjor fikk han Post i butikk, og feiret det med å lage Julenissens postkontor. En suksess han vil gjenta i år.

– Da kommer vi til å oppfordre barna til å skrive brev til julenissen med ønskeliste. Vi er jo så heldige å jobbe tett med han, så kanskje vi greier å overtale han til å oppfylle noen av ønskene, sier han.

Han legger til at de også har utfordret bakeriet som leverer brødvarer til å bake julebaksten på den tradisjonelle måten.

– Det blir julestemning til alle som kommer innom, sier Olsen.

foto
JULEHUS: Neste uke begynner Jekta og Laila Myrvang med jula, med julehus og julenisser. Foto: Ronald Johansen (arkivfoto) Foto: Ronald Johansen
foto
JULENISSEN: På Rema 1000 K1 åpner også i år Roar Olsen Julenissens postkontor for barna. Foto: Ronald Johansen (arkivfoto) Foto: Ronald Johansen