For det rår ingen tvil om at artisten fra Svolvær kan tekke sitt publikum. Hun inviterer oss inn i sitt etniske og mytiske univers. Med lave hoftevrikk og sine smålig stive bevegelser, kan hun sjarmere enhver hardbarka publikummer. Om det så gjelder 20 år gamle gutter eller middelaldrende damer i rødvinsrus. Det har seg nemlig slik at Bremnes er en helstøpt entertainer som klarer å skape en god kombinasjon av kunstnerisk arroganse og jordnær ydmykhet. Et kunststykke ikke mange artister her til lands klarer.

Tolker andres historier

Gjennom konserten får vi anledning til å bli bedre kjent med personen Kari, for det er jo stort sett låter fra hennes siste utgivelse, «Og så kom resten av livet», som preget kveldens program. En utgivelse hun selv har kalt sin mest personlige hittil. Bremnes har nemlig en unik evne til å både dele egne og ikke minst andres historier. En egenskap som spesielt kommer fram med sangen «På kanten av ett liv» som forteller historien om forfatter og musiker Dagny Juel. Man kunne høre en knappenål falle når Bremnes fortalte den tragiske historien om kvinnen som ble drept på tragisk vis.

BILDESPESIAL: Se flere bilder fra konserten

Etniske rytmer

Bremnes leker i midlertidig også med det litt etniske og eksotiske. Flere ganger kan man via pianist Bengt E. Hanssen høre noen joike-elementer i musikken. Det er likevel låten «Mann på rommet» som utpreger seg spesielt av det nye materialet, hvor man får litt følelsen av «Café del mar» med latinske rytmer.

Solid band

Likevel kan det noen ganger bli litt kjedelig, da det kanskje var en litt for dristig avgjørelse å reise på turné med stort sett nye sanger i bagasjen. Det var nok mange som savnet flere av hennes gamle låter. Jeg er likevel langt ifra skuffet. Bandet til Bremnes, som i tillegg til Hanssen, består av Hallgrim Bratberg (gitar), Helge Norbakken (trommer) og Sondre Meisfjord (bass), er så sammenkjørt og helstøpt at det styrker helheten betraktelig. Og når hun i tillegg under ekstranummeret drar i gang med hennes versjon av Timbuktu-låten «Alla vill til himmelen», da skjønner man at hun alltid kommer til å fornye seg. Selv om hun er rimelig fantastisk allerede.

foto
BØD PÅ SEG SELV: Kari Brmnes er aktuell med hennes hittil mest personlige utgivelse. Foto: Tom Benjaminsen