Japans statsminister evakuert etter eksplosjon

Japans statsminister Fumio Kishida ble evakuert etter en eksplosjon mens han skulle holde en tale i fiskehavna Saikazaki i Wakayama lørdag.

Kishida er i god behold, og ingen andre er skadd, mens en person er pågrepet.

Det japanske mediet Jiji skriver at en røykbombe ble kastet mot statsministeren mens han skulle til å holde en tale, og en høy eksplosjon ble hørt.

Frankrikes pensjonsreform trådt i kraft

Frankrikes grunnlovsdomstol har godkjent regjeringens omstridte pensjonsreform om å heve pensjonsalderen fra 62 til 64 år, og loven trådte i kraft natt til lørdag.

Loven trådte formelt i kraft da den ble kunngjort i det franske lovtidende. Godkjenningen gjør at reformen får president Emmanuel Macrons signatur innen 48 timer, melder fjernsynsstasjonen BFM.

Protestene mot reformen fortsatte natt til lørdag i Paris, Marseille, Toulouse og Lyon.

Brannen i Brønnøysund i ferd med å dø ut

Det brenner fortsatt i en bygning i Brønnøysund i Nordland lørdag morgen, mens brannen i terrenget rundt er i ferd med å dø ut.

– Det er uklart om det fortsatt finnes gassbeholdere i bygget som er intakte, så brannmannskapene på stedet jobber med å kjøle ned bygningen. Vi har opprettholdt en sikkerhetssone på 300 meter, sier Bech.

Av den grunn er også veien forbi stedet, fylkesvei 17 ved Nordbygda i Brønnøy, sperret for trafikk.

Dovrebanen stengt igjen

Bane Nor opplyser på sine nettsider ved femtiden lørdag morgen at strekningen mellom Brumunddal og Hamar er stengt på grunn av mye nedbør.

'Det er usikkert hvor lenge strekningen blir stengt, men en ny oppdatering på situasjonen ventes ikke før klokken 12 lørdag formiddag.

Redningshelikopter fant bortkommet turgåer

En person kom vekk fra et turfølge på rundt 30 personer på Reinøya i Troms natt til lørdag. Politiet i Troms fikk beskjed om den savnede personen klokken 1.30 natt til lørdag.

Klokken 3.25 ble den savnede funnet av et redningshelikopter, og er tatt hånd om av ambulansepersonell, melder politiet på Twitter klokken 3.54.