Arrangementet har pågått årlig i over ti år, og er ifølge initiativtakerne Kafe X, Buktafestivalen og Aron mat et veldig populært samlingspunkt.

Festivalsjef for Buktafestivalen Marianne Saus forteller at dette er en av de hyggeligste tingene de pleier å gjøre i løpet av året.

– Det er veldig koselig, også er det åpent for alle, det er et offentlig arrangement slik at alle som vil kan komme å få grillmat, sier Saus.

Hun kan fortelle at dette er en viktig del av samarbeidet mellom Buktafestivalen og Kafeen og at de samarbeider gjennom ulike arrangementer hele året.

– Kafé X er frivillige under Buktafestivalen og vi samler inn brukte ølglass hvor vi gir en krone per tilbake til kafeen, sier Saus.

Kafé X stiller med frivillige til Buktafestivalen, og Kafe X får én krone per brukte glass som samles inn, sier Saus.

Nina Rossing daglig leder for Kafe X forteller at de trenger ny sofa til kafeen, så de håper at folk husker å sortere glassene sine under festivalen.

– Det er penger som kommer godt med, og som går direkte til kafeen, dette gir oss mulighet til å kjøpe nytt utstyr eller andre ting vi trenger, sier Rossing.

– Kafé X er takknemlige for å ha et slikt godt samarbeid med Buktafestivalen og Aron mat, sier Nina Rossing.

Veldig populært

Aron mat er sponsor for grillmaten og står for serveringen. Ifølge Espen Aronsen har de stått for grillmaten de siste ti årene og at det har vært et veldig populært arrangement.

Espen Aronsen fra Aron mat preparer grillmat på tampen av dagen. Foto: Jenny Lakseide

Kjente fjes

Gunnar Wilhelmsen tok turen innom for å spise grillmat i dag, han kunne fortelle at det ble i overkant mye grillmat under årets arrangement.

– Jeg har brukt å være her flere ganger og det er alltid like hyggelig, det pleier å være hundrevis av stykker innom, sier Wilhelmsen.

Gunnar Wilhelmsen var en av dem som tok turen innom, han kunne fortelle at det ikke var første gangen han var med på arrangementet. Foto: Jenny Lakseide

Det var også flere representanter fra Buktafestivalen. Her er bookingansvarlig Isak Harbitz på tokt for å sikre seg litt grillmat under en usedvanlig pen sommerdag i Tromsø.

Bookingansvarlig for Buktafestivalen Isak Harbitz på arrangementet i bakgården til Kafe X. Foto: Jenny Lakseide