I en fersk meningsmåling som InFact har gjennomført for Nordlys, ligger Tromsø fortsatt an til å få en ny politisk ledelse etter valget.

I den siste meningsmålingen, melder Nordlys om at Ap, SV og Rødt leder med til sammen 24 mandater i kommunestyret. For å oppnå flertall er det nok med 22 mandater.

Den siste målingen gjort av Nordlys tydet på at Ap var i fritt fall. Nå ser det derimot ut til at partiet har stanset fallet siden de går frem med ett prosentpoeng i den ferskeste meningsmålingen.

Rødt, som under mandagens måling hadde en oppslutning på hele 18,2 prosent og var på høyde med Høyre, ser foreløpig ut til å holde seg stabile. Siden sist har de derimot gått ett prosentpoeng tilbake - til 17, 2 prosent. De har fortsatt åtte mandater i kommunestyret.

SV får 8,2 prosent i den nyeste målingen, noe som gir fire mandater. Her varsles det derfor om ingen endringer siden sist.

Byrådspartiene får til sammen 15 mandater, og er med støtte fra KrF oppe i 16 mandater. Med 0,4 prosentpoeng viser Høyre framgang. Det betyr at de ikke lenger er jevnstore med Rødt.  Frp går fram fra 0,8 prosentpoeng til 12,5 og får derfor fem mandater.

Venstre holder seg relativt stabile på 5,1 prosent, og får to mandater.