I dag går startskuddet for treningssenterets nye friluftslivstiltak «Til topps med Stamina». Tiltaket går ut på at to turguider en gang i måneden vil ta med seg en gjeng turinteresserte folk på topptur.

– Dette er et lavterskelprosjekt som retter seg mot alle — og ikke bare våre medlemmer. Både barn og voksne skal kunne delta uansett forutsetninger så lenge de har bein og gå på, sier avdelingsleder Hilde Sandvoll hos Stamina HOT.

Foretrekker fjellet

Både Sandvoll og guide Marita Larsos opplever at det er mange som gjerne vil dra på «Ti på topp turene», men synes det er vanskelig å komme i gang.

– Kanskje er man ny i byen og ikke vet hvor man skal begynne for å komme seg opp, eller at man rett og slett ikke vil gå alene. Da kan dette være en utmerket anledning til å oppdage de flotte turområdene vi har ikke langt fra byen, sier Larsos.

Selv setter Larsos som også er instruktør på senteret stor pris på å komme seg ut i frisk luft.

– Når det er fint vær foretrekker jeg faktisk å gå på fjellet. Jeg kom til Tromsø fra Sandessjøen for tre år siden og oppdaget da at turløypene her i området er helt fantastiske, sier Larsos.

Ta med kveldsmat

Første tur som starter i dag finner sted på Fløyfjellet, da kan man enten møte opp utenfor senteret eller komme seg til startstedet selv.

– Turene vil vare om lag to til tre timer og vi oppfordrer folk til å nyte kveldsmaten på toppen, sier Sandvoll.

I tillegg til å ta med folk selv deler senteret også ut kart og tips til de berømte «Ti på topp» – turene til bedriftsidrettstjenesten.