– Å, så koselig, utbryter Astrid Johansen da iTromsø forteller at Natteravnene er nominert til Årets tromsøværing 2022.

Johansen er nemlig frivillig koordinator i Natteravnene i Tromsø sentrum og går selv ofte natteravn på byens gater og streder. Natteravnene har på frivillig basis stått på i årevis for å ta vare på ungdommer og gjøre Tromsø til en tryggere by gjennom sin tilstedeværelse, først og fremst på nattetid i helgene.

– Ungdommer er veldig glade for at vi er der. Vi blir godt mottatt på gata, sier Johansen.

Trenger flere folk

– Jobben vår er viktig for å ta vare på ungdommen. I dag er det lett å rekruttere ungdommer til dårlige miljøer, så det er kjempeviktig er det er noen i sentrum som ser hva som foregår, sier hun.

Natteravnene er til stede for ungdom i sentrum, men flyr også ute i enkelte bydeler der ungdom samles.

– Jeg har gått natteravn i snart 30 år. Jeg er leder, så jeg går ganske ofte, for mangler det folk, så går jeg. Men normalt går de frivillige en gang hver sjette uke, sier Johansen.

Rundt 60 frivillige er med i gruppen – men det er ikke nok når gruppen hver helg er avhengige av at det er frivillige som kan gå.

– Vi trenger hele tida flere folk. Det blir aldri fult, sier Johansen.

Får mange klemmer

Hun er veldig fornøyd med at Natteravnene er nominert til Årets tromsøværing.

– Det synes jeg er kjempeflott. Det viser at det blir satt pris på oss, sier hun og håper at det kanskje kan få enda flere til å melde seg som frivillige i gruppen.

Selv er hun veldig glad for å bruke helgenettene på å ta vare på ungdommer, og mener at ungdommene er takknemlige for at Natteravnene er til stede.

Hele to ganger har Natteravnene vært invitert med som æresrus.

– Det er den koseligste frivilligheten du kan ha, å treffe ungdommer. Jeg får så mange klemmer fra ungdommer når jeg er ute, fordi de er så glade for at vi er der, sier hun.