– Countrymusikk er en mangfoldig musikkform. Det som er så fascinerende med den er at den er tidløs som bluesen, full av rytme som rocken og melodiøs som folkemusikken, sa Kyrre Jakobsen til Bladet Tromsøs Cecilie Ellingsen 22. september 1988.

Countryløve?

Hun titulerer Jakobsen, som var formann og primus motor for Tromsø Country Club, som byens «countryløve». Den løva holdt hoff på Pacific i Skippergata 21.

Pacific var på folkemunne også kjent som «hesteklubben» eller «bonplassen», men var samtidig en skueplass for landsdelens musikkliv da de hadde levende musikk der hver dag. Og var altså lokale for Nord-Norges eneste countryklubb.

– Det er ikke tvil om hva som er mest populært på Pacific. Ukas countryaften er den kvelden som trekker desidert mest folk. Faktisk så er det den som finansierer driften av klubben resten av uka. Og enten du tror det eller ei, så er det stort sett byfolk som er her, forklarte Jakobsen.

LES BYBILDET: Rakk aldri å leve opp til sitt eget arbeid

Renovert i 1987

Men country var altså ikke det eneste som sto på den musikalske menyen. Det var for eksempel her at tromsøtrubaduren Viggo Paulsen i 1983 spilte offentlig igjen for første gang på mange år.

– I Naustet har vi trubadurer flere ganger i uka, og oppe forsøker vi å gi plass til så mange lokale band som mulig. Vi burde kanskje bytte navn på klubben, siden de fleste medlemmene våre spiller alt annet enn countrymusikk, sa Jakobsen.

Pacific åpnet dørene tidlig på 80-tallet og var tilknyttet Tromsø Maritime Club som ble stiftet av Egil Larsen. I 1986 ble Pacific kjøpt av Astrup Carlsen og Leif Inge Larsen som gjennomførte en renovering i 1987. De hadde følgende å si om lokalene i det gamle trehuset.

Ingen rette vinkler

– Det finnes ikke et eneste 90 graders hjørne i hele huset. Samtlige gulv og trappeoppganger er skjeve, men man må jo tenke på at huset er over 100 år gammelt, sa daglig leder Gunnar Hansen til Bladet Tromsø 25. april 1987.

De første opptegnelsene som dreier seg om huset går tilbake til 1841 og i mange år kunne man finne Næsvold, byens viktigste garveri, her.

Vel 140 år senere gikk det også i skinn og lær i bygget, men da som cowboyboots.

LES BYBILDET: Nyttårssalutten tok rådhusvinduene