Fredag hadde den etterlengtede oppfølgeren i Jurassic Park – serien, «Jurassic World», premiere over hele verden. Frank Bakkemo, kinosjef ved Aurora Kino Fokus, forteller at åpningshelga til storfilmen i Tromsø har vært en av årets beste så langt.

– Vi har ikke hatt bedre kinobesøk siden åpningshelga til «Fifty Shades of Grey» og helga har dermed vært den nest beste totalt i år. «Avengers» gikk ikke like godt som vi håpet på, og at «Jurassic World» virkelig slår til nå, er dermed forferdelig artig, sier han.

Knallåpning

Så mye som 2861 personer har vært innom i løpet av helga for å få med seg filmen.

– 1761 personer har sett den i 2D og 1100 i 3D. Dermed kommer vi garantert til å fortsette visninga av filmen de kommende ukene. Uansett dag og versjon skal det være mulig for alle å få den med seg, sier Bakkemo og legger til at det ikke bare er Tromsøværinger som lar seg fascinere av dinosaurene.

– Den har hatt en knallåpning på landsbasis også og bortimot 100 000 stykk har sett begge versjonene i løpet av helga. Dette er langt fra dårlig.

Vår anmelder, Kjetil Vik, later til å være enig. Han ga filmen terningkast fem.

Etterlengtet

Bakkemo forteller at det ikke er tilfeldig at filmen har åpnet så godt.

– Den første i serien slo til så det holdt med effekter og en historie som ikke var helt fullstendig av skaftet. De to første oppfølgerne var heller trasig for å si det mildt, og jeg tror at folk har ventet på en eller annen form for videreutvikling av storyen, sier han.

VG skriver at storfilmen hadde den nest beste åpningshelgen på kino noensinne på verdensbasis. Kun slått av «The Avengers» fra 2012, som håvet inn 207 millioner dollar under åpningshelgen.

– Det er jo helt ville tall, men desto artigere. Vi har hatt litt tørke i en periode nå. Spesielt på barne- og familiefilmer, forteller Bakkemo.

Les også: Skal snu bunnår til toppår

Bra kinosommer

Selv om dinosaurene kanskje er det største trekkplasteret på kino i sommer, forteller Bakkemo at kinopublikummet har mye å glede seg til i ukene som kommer.

– Neste helg har «Terminator» premiere og 3. juli kommer «Minions». Deretter kommer den ene etter den andre på rekke og rad. Det ser dermed lyst ut for kinosommeren, sier han.

Les også: Klare for kinorush i sommer