– Det er kommunene som sender inn rapporter om stemmegivningen og vi regner med at stemmeopptellingen for fylkestingsvalget vil være ferdig cirka klokken 23, sier leder i det fylkeskommunale valgstyret, Torbjørn Bongo fra Tromsø.

Bongo sier at det er stemmene fra Tromsø som pleier å komme inn sist.

– Vi samarbeider med Tromsø kommune om det elektroniske utstyret som skanner stemmesedlene – og vi må vente til etter at Tromsø er ferdig med sitt valg før vårt arbeid kan starte, sier han.

Må vente på Tromsø

Derfor må fylkesvalgresultatet vente til etter stemmetellingen i fylkets største by.

– Vi er veldig spente. Nå har vi gått fra fullt valgkampmodus der vi har stått på døgnet rundt til ventemodus der vi bare må vente, sier Cecilie Myrseth, Arbeiderpartitets fylkesrådslederkandidat.

Ifølge henne ligger det an til tett løp mellom det sittende fylkesrådet og opposisjonen.

– Den siste meningsmålingen tilsier at det vil være veldig jevn. I målingen mister dagens fylkesråd sitt flertall, sier hun.

Dagens fylkesrådsleder – Høyres Line Fusdahl – er også svært spent.

Går mot dødt løp

– Det går mot dødt løp. Det er veldig jevnt, sier hun.

Både Aps og Høyres toppkandidater er fornøyde med interessen de har møtt for fylkespolitikk.

– Selvfølgelig er folk mest interessert i det som er nærmest dem – kommunevalget – men de er også opptatt av våre store arbeidsområder, skole og samferdsel, sier Fusdahl.

– Vi har også møtt mye engasjement og interesse for fylkes-saler og folk har vært opptatt av det fylkeskommunen driver med – selv om kommunepolitikken ligger nærmere, sier Myrseth.

Valgresultatet vil altså være tilnærmet ferdig klokken 23, men det vil langt fra være ferdig, sier Torbjørn Bongo.

Endelig ferdig i neste uke

– Det vi har klokken 23 er mandatfordelingen etter en grovregning – som for så vidt pleier å stemme. Men så skal vi fintelle stemmene for hånd i midten av neste uke – og til helga har vi troligvis fått telle og vekte alle stemmesedler når det gjelder kumuleringer og slengere, sier han.

Hvem som kommer inn – og hvem som ikke når helt fram – vil være ferdig i begynnelsen av neste uke.

– Vi har vårt første møte i valgstyret tirsdag i neste uke, og da vil vi forhåpentlig ha et resultat som kan godkjennes, sier Bongo.

VENTER: Arbeiderpartiets fylkesrådslederkandidat, Cecilie Myrseth, er også spent.