Damelaget til Kvaløya Sportsklubb (KSK) har slitt med å få på plass trener og få nok spillere på trening. Dermed er det slutt for laget som senest i fjor kjempet om opprykk fra 3. til 2.-divisjon.

– Vi har lenge forsøkt å finne en trener for A-laget og har ikke lykkes med det eller å få en bærekraftig stamme i laget, så da har vi vært nødt til å ta den tunge beslutningen om å legge ned damelaget i denne omgang, sier styreleder i KSK, Pål Wilhelmsen til iTromsø.

Tilbake om noen år

Men ifølge Wilhelmsen er dette ikke slutten for damefotballen på Kvaløya.

– Vi har en stor satsing på jentefotballen og om noen år kommer vi til å få opp en del spillere til å starte opp igjen, sier Wilhelmsen.

Daglig leder Leif Bjørnar Hansen mener et naturlig alternativ vil være å forene krefter med nabolagene Blåmann og Storelva.

– For å få til et godt damelag på Kvaløya, mener jeg det er hensiktsmessig. Vi har et nært samarbeid med de klubbene og Blåmann stiller juniorlag i år, men har ingen damelag, så jeg tror og håper vi klarer å forena krefter mot å få til et bra damelag igjen innen kort tid, sier Hansen.

– Vemodig

Odd-Steinar Ellingsen som har vært på trenersiden siden 1992 som hjelpetrener og «altmuligmann» , synes det er vemodig det som nå skjer i KSK.

– Det er vemodig at det nå er slutt. Det var en tung beskjed å få om at damelaget er lagt ned. Jeg har vært i samme klubb i 22 år på trenersiden, som medisinsk ansvarlig og som keepertrener. Det ble vanskelig etter hvert når flere spillere dro og vi ikke klarte å få til et trenerapparat rundt klubben. Det er ting som er nødt til å være på plass, sier Ellingsen.

Han tror også damefotballen kommer sterkere tilbake.

– Det er mange gode jenter født i 2000, men de er ikke mer enn 14-15 år nå, så jeg tror nok KSK vil komme tilbake om en tre-fire år, sier han.

Senest onsdag ledet Ellingsen KSK-jentene, for siste gang i denne omgang, før den endelige beskjeden kom på søndag om at laget legger ned.

– Det var en tung beskjed om å få. Jeg synes de kunne ha diskutert det med meg før en endelig beskjed kom, sier han.

– Det er synd at Odd-Steinar føler seg tilsidesatt. Han har vært på alle treningene og sett hvor det bar. Han fungert som hjelpetrener og «altmuligmann» rundt laget og har gjort en formidabel innsats i mange år. Jeg håper Odd-Steinar blir med klubben i det videre arbeid på jentesiden i klubben , sier Wilhelmsen.