Disse ildsjelene viser unik omsorg, interesse og engasjement i møte med barna.

Hovedtrener Ramin Eshghizadeh trener ikke bare laget, men henter også barna som av ulike årsaker ikke kommer seg til treningene.

Ramin og trenerteamet med Roy-Erik, Thomas og Siri bidrar til at Kroken blir enda mer levende, trygg og morsom for barna våre.

Trenerne for Jenter 2013-laget til Krokelvdalen IL får mange rosende ord fra fotballforeldrene.

– Jeg er riktig nok ikke hovedtrener. Vi trenerne er helt likestilte, og alle sammen bidrar med å kjøre spillerne, sier Ramin Eshghizadeh.

Trener Roy-Erik Amundsen og lagleder Siri Briskemyr humrer av kollegaens beskjedenhet.

– Du har jo allikevel et ekstra pågangsmot, og strekker deg så langt at du ber ungene hjem på middag slik at de skal rekke trening, svarer Roy-Erik og Siri til Ramin.

Kjører langt for å trene

iTromsø møter trenertrioen i TUIL Arena, for å overrekke ei julestjerne som takk for innsats som strekker seg utenfor trenervervets «arbeidsbeskrivelse».

I TUIL Arena, og i Lerøyhallen på Bjerkaker, leier nemlig 2013-jentene fra Kroken seg inn for å få treningstid. Krokelvdalen IL er blant få Tromsø-klubber som ikke har egen innendørshall å tilby sine fotballag. Å få jentene til og fra trening krever derfor en del bilkjøring.

– Vi trenger sårt, og ønsker oss virkelig, en kunstgresshall i Kroken. En hall vil bidra til at vi klarer å beholde ungene i idretten lenger. Å drive aktiv rekruttering er helt nødvendig – spesielt på jentesida, sier lagleder Briskemyr.

Feirer bursdager sammen

Laget med fotballjenter født i 2013 hører hjemme på tre forskjellige skoler: Skjelnan, Kroken og Lunheim.

Samfoldet på fotballaget gjør allikevel at mange henger sammen gjennom andre aktiviteter på fritida. Fotballjentene arrangerer også bursdager sammen.

– De ville nok aldri ha blitt kjent med hverandre, hadde det ikke vært for fotballen. Jentene er en sammensveisa gjeng, og senere i dag skal faktisk halve laget møtes oppi slalåmbakken, sier Eshghizadeh.

Frivillig arbeid i barneidretten koster mye tid og innsats. Lagleder Briskemyr høster mye ros for å organisere alt mulig, fra jentelagets trenere – som selv hevder at de sjøl «bare trenger å møte opp».

– Så skal det sies at det er veldig givende og artig å trene disse jentene. Da vi starta opp laget var det i utgangspunktet ingen som meldte seg som trenere, men det har vært utrolig fint å se jentene utvikle seg – både som spillere og personer, sier Roy-Erik Amundsen.

Lagidrett skaper fellesskap

Trenertrioen, som alle har bakgrunn som fotballspillere, håper å holde jentelaget samlet i mange år fremover.

– Lagidrett er viktig fordi det skaper en fellesskapsfølelse, der man lærer seg å dra lasset sammen med andre. Det sosiale er aller viktigst, og å kunne reise på turneringer sammen er store opplevelser for ungene, sier Briskemyr.

– Disse jentene fra forskjellig skoler vil jo også ha en trygghet gjennom fotballnettverket når de skal begynne på ungdomsskolen, sier Amundsen.