Var du redd for at godværet var brukt opp før påske? Frykt ikke, vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen ved Vervarslinga for Nord-Norge har gode nyheter på lur.

– Fra palmehelga og fram til påskeaften blir det ganske fint altså, og det blir kanskje finest i midten av uka. Det blir ganske mye varmere nå i helga og starten av uka, men så blir det kjøligere utover uka, sier hun og fortsetter:

– Det blir fint å gå på ski, noen vil kanskje kalle det perfekte forhold, men man må passe på med tanke på skredfaren. Vi ønsker å oppfordre alle til å sjekke skredvarslene og holde seg unna skredterreng og utløpsområder.

– Må være tålmodige

Torsdag denne uken mistet tre franske menn i 60-årene livene i et skred i nærheten av Beretlia på Lyngseidet. I løpet av de siste to ukene har det gått fem skred der mennesker har blitt tatt og totalt fire mennesker har mistet livet.

ADVARER: Vaktleder Gustav Pless i skredvarslingstjenesten varsom.no. Foto: Privat

I etterkant av ulykken kom en klar melding fra vaktleder og geolog Gustav Pless i NVEs skredvarslingstjeneste varsom.no:

– Hold dere unna skredterreng og utløpsområder, punktum. Det kommer sikkert til å være vanskelig å forholde seg til den advarselen, men man må ha tålmodighet og vente på bedre forhold, ellers frykter vi flere ulykker fremover, sa Pless.

Vedvarende svake snølag

Vedvarende svake snølag har nemlig vært et problem i Troms i flere uker, og det vil fortsette inn i påsken.

– Det vi har sett, og som vi også så i dag, er at skredene går i skoggrensen. Mange tror nok at det ikke er brattere enn 30 grader der, men det er et svært farlig område å oppholde seg i, sa Pless torsdag.

Han råder folk som skal ut på tur til å laste ned regobs-appen, der man kan følge med på hvor man er, se hvor bratt det er og hvor utløpsterrenget for skred er.

Opp mot fem varmegrader

Iselin Skjervagen hos Vervarslinga forteller at været fredag vil være fint helt fram til sent på ettermiddagen.

– Da kommer det inn et lavtrykk som legger seg midt mellom Norge og Sverige. Det vil medføre en del økt vind og nedbør som snø, sier hun.

Så blir det varmere utover lørdagen, som følge av at et nedbørsfelt legger seg over fylket.

– Det kan bli opp mot fem varmegrader på kysten og bare så vidt minus i høyden, men det blir rolige vindforhold. Det blir noe regn og sludd, men også flere perioder med oppholdsvær.

På palmesøndag blir det litt nedbørsvær i grensetraktene, ellers mye bra vær.

– Det ser ut som det blir litt mer vind. Varmen vil også holde seg, med opp til fram grader langs kysten og langt inn i fjordene, og så vidt minus i indre strøk, sier meteorologen.

Oppholdsvær og fine temperaturer

Mandag blir det et par grader kaldere og oppholdsvær, med unntak av litt nedbør i nordfylket.

Torsdag og onsdag og torsdag synker temperaturen noe, og det er ventet litt spredt nedbør onsdag, men ellers oppholdsvær.

Ifølge Skjervagen vil skjærtorsdag bli veldig fin.

– Forutsatt at det holder seg slik, blir det veldig bra med litt skyer og ellers klarvær, sier hun.

Langfredag og påskeaften vil det snø litt.