Det var gjestene som tok kontroll på kampen i første omgang, men de måtte likevel gå til pause uten at noen av lagene hadde scoret.

Viking hadde imidlertid ropt på straffe ved to anledninger. Sander Svendsen, som gikk i bakken begge gangene, mente likevel at det bare var én av situasjonene det burde blitt blåst på.

– Jeg synes den første situasjonen hvor Kristoffer Løkberg spiller meg gjennom og det kommer to strake armer i ryggen min, er diskutabel. Der ville jeg skutt hvis jeg var i balanse, sa Svendsen til Discovery i pausen.

Etter hvilen var det et langt friskere Jerv-lag som kom ut fra garderoben. 15 minutter inn i andreomgangen spilte Peter Wilson opp Amadou Dia, som banket vertene i ledelsen med en kanonkule.

Målfest

Ti minutter senere utlignet imidlertid David Brekalo med hodet på en corner fra Zlatko Tripic. Viking-spilleren steg til værs og nikket inn 1-1-målet.

Og det skulle ikke ta mer enn fem minutter før gjestene hadde fullført snuoperasjonen. Tripic slo en nydelig ball foran mål, som Mai Traore enkelt kunne prikke inn bak Jerv-keeper Amund Wichne.

Men det var ikke over for sørlendingene. Iman Mafi slo inn foran mål da det sto igjen ni minutter på klokken, og der dukket John Olav Norheim opp og nikket inn utligningen.

– Det er skuffende at vi slapp inn det 2-2-målet. Men for all del, det var en fantastisk heading. Han er en god hodespiller han Norheim. Men vi dominerte kampen, og det er synd at vi ikke fikk et mål til, sa Tripic til Discovery.

Kan holde seg

Jerv har fortsatt mulighet for å holde seg på det øverste nivået i norsk fotball. Sandefjord innehar kvalifiseringsplassen med 23 poeng, fem flere enn sørlendingene.

– Jeg skulle gjerne hatt en glasskule og sett om dette holder. Jeg skulle gjerne sett tre poeng i dag. Jeg er sånn bob-bob fornøyd, sa Norheim til rettighetshaveren.

Jerv er avhengig av å vinne minst to av sine siste tre kamper, mens Sandefjord må tape alle sine tre. Kristiansund ligger på 15.-plass med like mange poeng som Jerv og vil også kjempe for plassen.

– Så lenge matematikerne ikke dømmer oss ned, er det håp. Vi ser det er andre som sliter rundt oss på tabellen, men vi skulle gjerne hatt tre poeng her, sa Jerv-trener Arne Sandstø.

Grimstad-laget møter Tromsø (b), Rosenborg (h) og Kristiansund (b) i avslutningen av sesongen.

Før søndagens bortekamp sto Viking kun med én seier på sine siste ti kamper i Eliteserien. Den kom 11. september da de vant 2-1 borte mot HamKam. Den dårlige rekken har ført til at Viking har rast nedover tabellen og ligger på en skuffende 10.-plass.