Det viser en gjennomgang av Spesialenhetens rapporter som NTB har gjennomført. Alle sakene har enten endt med frikjennelse eller henleggelse for de involverte tjenestepersonene.

Fem av hendelsene har funnet sted siden 2020. Forrige gang en mann døde etter at politiet avfyrte skudd, var i november 2021.

Oppsto situasjon

Det var en mann i 40-årene som døde etter en væpnet konfrontasjon i Lavangen i Troms natt til fredag.

På stedet har det oppstått en situasjon som har ført til at politiet har avfyrt skudd mot mannen som på tidspunktet førte en hjullaster. Nærmere detaljer av hendelsesforløp vil etterforskningen avdekke, opplyser Troms politidistrikt fredag morgen.

Politipersonell på stedet skal være uskadd, og blir ivaretatt av politidistriktet. Spesialenheten ble varslet rutinemessig like etter hendelsen.

Fryst åstedet

Politimester i Troms politidistrikt, Astrid Nilsen, sier til NTB at det er Spesialenheten som vil etterforske skyteepisoden videre. Fram til de ankommer åstedet vil åstedet være fryst.

Kripos vil også bistå i etterforskningen.

– Etterforskningen rettes inn mot å avklare hendelsesforløpet og nærmere omstendigheter rundt politiets tjenesteoppdrag, skriver Spesialenheten.