20-åringen fra Nesseby har stått på mang en scene siden gjennombruddet med bandet The BlackSheeps i MGP junior i 2008.

Når den kjente klassikeren «Trollmannen fra Oz» settes opp på Hålogaland Teater, inntar hun en helt ny scene – med en god porsjon nerver i kroppen.

– Jeg er så spent og nervøs for jeg vet jo ikke hva jeg går til. Jeg har stått litt på en scene, men har aldri gjort teater før, sier Johnsen til iTromsø da prøvene startet mandag.

Omveltning

Å stå på teaterscenen har ifølge sangeren vært en stor drøm helt siden hun var liten jente.

– Jeg har gått i skogene rundt huset mitt og sunget til trærne og latt som jeg har vært i en musikal. Filmen har jeg sett veldig mange ganger og historien er kjempeartig. Jeg hadde aldri trodd at min teaterdebut skulle være rett på et stort teater og i hovedrollen, sier den ferske skuespilleren som spiller rollen som Dorothy.

Hun medgir at de neste ukene vil bli annerledes fra det hun tidligere har gjort.

– Nå skal man huske replikker og ha en troverdig dialog. Det er vanskelig. Man skal spille en annen rolle og være en annen person. Det er rett fra «Skal vi danse»- seier til teater. Det er litt av en omveltning og veldig annerledes. Men jeg er klar for en ny utfordring og krysser fingrene for at det går bra, sier Johnsen med et forsiktig smil.

Les også: Endelig sammen på scenen igjen

– Drømmegjeng på scenen

Nå gleder hun seg til å se hvordan de kjente barnefortellingen vil bli tolket i forkant av premièren 26. februar.

– Jeg kjenner meg igjen i rollen som Dorothy. Hun er en person med mye følelser og der er vi like.

Johnsen legger til at hun håper stykket får en moderne vri.

– Den bør ikke bli helt lik filmen, men at vi tolker den på vår måte. Kanskje får den også litt nordnorsk preg i seg, sier hun.

Bak storsatsingen står regissør Jon Tombre. Ensemblet som nå går i gang med prøvene betegner han som en drømmegjeng på scenen.

– Dette er et stort samarbeidsprosjekt med et sterkt kunstnerisk ensemble hvor alle har sine styrker. Vi skal lage noe underholdende og gøy på vår måte og vi skal inn i et eventyrrike, sier Tombre.

Les også: Setter opp verdenskjent forestilling

Kjente musikkprofiler

I tillegg til skuespillere som Svein Harry S. Hauge, Kristian Figenschow jr. og Maryon Eilertsen, har Hålogaland Teater også fått med seg en rekke kjente norske musikkprofiler til produksjonen. Hans Magnus «Snah» Ryan, videre kjent som gitarist i bandet Motorpsycho, komponerer musikken til forestillingen. Anneli Drecker skal også bidra til musikken som Agnete Johnsens scenekollega:

– Jeg skal spille hunden til Dorothy. Jeg har ingen replikker, men skal formidle stemningen med stemmen.

Hun mener det er helt riktig å ha Johnsen på plass i hovedrollen.

– Jeg har aldri møtt henne før, men nå er jeg jo bikkja hennes, ler Drecker, før hun legger til at «Skal vi danse»- vinneren vil passe godt inn i gjengen.

– Hun har en myndighet og sceneutstråling som gjør seg på en teaterscene. Hun er et multitalent som er veldig til stede i øyeblikket og det er det man trenger på et teater, sier Drecker.

Stor utfordring

Den kjente sangeren og skuespilleren legger heller ikke skjul på at hun ser fram til å jobbe med musikken til stykket.

– Det er storslått å jobbe med Hans Magnus i Motorpsycho, smiler hun.

Familieforstillingen er bygd på klassiske vandreeventyr og Drecker håper deres tolkning av fortellingen vil appellere til både store og små.

– Barn ser ofte det store bildet. Vår oppgave er å lage en rød tråd og formidle stemninger. Trollmannen fra Oz handler om å finne seg selv. Hvem jeg er og hva skal jeg gjøre i livet mitt er noe alle barn kjenner på. Dette blir en ekstra stor utfordring fordi barn er så ekte i responsen. Man får som fortjent, enten så funker det eller så gjør det ikke det, konstaterer hun.

foto
INNTAR TEATERSCENEN: Det var en spent Agnete Johnsen som møtte til første leseprøve på Hålogaland Teater mandag. Premièren på familieforestillingen «Trollmannen fra Oz» er 26. februar. Foto: Ronald Johansen
foto
STORSATSING: Regissør Jon Tombre står bak en av vårens store teatersatsinger på Hålogaland Teater. Foto: Ronald Johansen
foto
Foto: Ronald Johansen