– Trafikkproblemene og den farlige situasjonen de myke trafikantene er utsatt for, var helt forutsigbart, sier Olsen i Rødt.

For seint

Rødt stemte for å skilte med forkjørsvei, men ønsket før vedtaket ble satt ut i livet en vurdering av konsekvensene. Partiet ville ha vurdering av kollektivtrafikken i Hulderveien og Sjølundveien, sikkerheten for myke trafikanter på grunn av manglende fortau nederest i Langnesbakken, ulykkesstatistikk og alternativer til forkjørsvei. Forslaget ble nedstemt i kommunestyret.

Olsen er glad for utspillet til Marta Hofsøy (Ap) i iTromsø før helga om vurdering av trafikksikkerheten, men mener det burde vært gjort i høst. Han mener forkjørsveivedtaket ble gjort altfor raskt og viser til at det gikk under to uker fra vedtak til ble effektuert av politiet og veivesenet.

Fortau nedstemt

– Det er bra at Hofsøy vil ha en trafikksikkerhetsvurdering, med Arbeiderparitet kunne i det minste beklage at de ikke ville støtte vurderingene vi foreslo. Det er svært beklagelig at våre betenkeligheter og forslag ble blant avvist av Arbeiderpartiet og byrådspartiene, bortsett fra Jens Johan Hjort, som støttet forslaget, sier Jens Ingvald Olsen.

Opposisjonen la i sitt alternative budsjettforslag inn penger til bygging av fortau nederst i Langnesbakken, men ble nedstemt.

– Når bygging av fortau overlates til utbygger, vet vi hva det betyr.