– Vi ligger litt etter skjema, men vi er helt på oppløpssiden, så i løpet av 14 dager tror jeg vi begynner å nærme oss ferdigstillelse, sier Ronny Karlsen, prosjektleder i Totalrenovering.

Det var i oktober i fjor, etter å ha vunnet anbudsrunden for totalentreprisen på det som skal bli Mellomveien bo- og rehabiliteringssenter, at Totalrenovering gikk i gang med renoveringen av Mellomveien 100.

Taklekkasje

Det har ifølge Karlsen vært et omfattende arbeid.

– Alt i alt har arbeidet gått veldig bra, men i gamle bygg dukker det alltid opp noe uforutsett, påpeker prosjektlederen.

– Da vi fjernet gulvbelegget, fant vi noe gammelt asfaltbelegg under, og under der igjen var det noe løs betong, så det var ikke bare å skifte ut belegget slik vi hadde trodd. I tillegg oppdaget vi en taklekkasje som førte til at vi måtte legge delvis nytt tak, forklarer han.

– Bare skallet er det samme

Ifølge Karlsen fremstår nå Mellomveien 100, det gamle vanførehjemmet, som helt nytt.

– Vi har egentlig bygget et lite sykehus her. Det er bare skallet som er det samme, ellers er alt byttet ut. Det gjelder både gulv, vinduer, dører, alle overflater og deler av taket, forteller prosjektlederen.

Han kan fortelle at Totalrenovering har hatt mellom 15 og 20 arbeidere i sving til enhver tid. Det inkluderer blant annet malere, elektrikere, murere og rørleggere.

– Vi har satt inn ekstra folk underveis, da en del arbeid viste seg å være mer omfattende enn først antatt, sier Karlsen.

24 sengeplasser

Frode Gustavsen, prosjektleder ved byggforvaltningen i kommunen, kan fortelle at de håper å åpne Mellomveien bo- og rehabiliteringssenter for pasienter fra og med uke 15.

– Det er fortsatt noen leveranser vi må vente på, men fra 11. april er målet at de første pasientene kan flytte inn her. Når alt står helt klart, vil vi ha 24 senger tilgjengelig, fordelt på omtrent 20 rom, forteller Gustavsen.

Totalt har renoveringen en prislapp på 22 millioner kroner.

– Det er ingenting å si på den summen. Med tanke på hva som er gjort der er 22 millioner kroner ikke avskrekkende, mener han.