Tromsø skulle egentlig reise til Kristiansund førstkommende torsdag. Laget skulle deretter bli værende i Møre og Romsdal for å møte Molde søndag. Mandag ble det klart at 900 SAS-piloter går ut i streik, noe som gjør at mange flyavganger kanselleres.

– Laget blir direkte rammet av flystreiken. Vi som klubb, og som flere andre klubber, benytter oss av en gunstig avtale med SAS når vi skal reise, sier daglig leder i Tromsø IL, Øyvind Alapnes til TV 2.

– Hva gjør dere nå?

– Vi blir nå nødt til å kontakte reisebyrået vårt for å finne alternative løsninger. Vi ønsker selvsagt å spille disse kampene og vil da se på andre løsninger.

Alapnes poengterer at det kan by på problemer ettersom det er mange som booker med andre selskaper, og at det kan bli vanskelig for Tromsø å komme seg ned til Kristiansund på torsdag. Det vil også koste klubben dyrt.

– Det blir selvsagt en økonomisk byrde for klubben dette. Jeg regner med at både klubbene og Norges Fotballforbund vil gå i dialog sammen for å løse dette på best mulig måte. Jeg regner med at alle ønsker at kampene skal spilles som planlagt.