– Hva er «ta plass»-uka?

– Det er starten av vårt kalenderår, skoleår på en måte, der vi skal vise hva vi tilbyr ungdom av alle forskjellige uttrykk, og hva de kan gjøre hos oss på Tvibit. Det er et mangfold av vårt tilbud som skal vises fram, sier koordinator og produsent, Carl Axel Reibo Gundersen, ved Tvibit film.

Arrangementet denne uken har masser av aktiviteter:

Første dag, torsdag, var det gratis grillmat, ulike aktiviteter og debatt med Tromsøs ungdomsråd, filmvisning med popkorn, åpen «maker space» med kreativ teknologi, cosplay-gruppe som viste fram hvordan de arbeider og hva de har laget, Tvibitstigen som tilbød hjelp med søknader til individuelle prosjekt, åpent øvingsrom med gruppa Girltalk, generelle omvisninger i bygget, DJ, skatekonkurranse og konsert med Coolgate.

«Ta plass» er for alle mellom 15 og 30 år.

Ønsker at folk skal komme på arrangementet

– Dette er ikke alt vi gjør, men dette er det vi kan gjøre nå. Om du sitter inne med en tanke er det bare å komme til oss – vi hjelper deg med å gjøre det.

TVIBIT: Koordinator og produsent Carl Axel Reibo Gundersen ved Tvibit film forteller om hvor mange som dukket opp under Tvibits første dag for ta plass-uka. Foto: Alessandro Belleli/Tvibit

– Vi har masse kompetanse innenfor mange uttrykk, og kan også hjelpe å finansiere.

Og det var mange unge som møtte opp torsdag.

– Vi har ikke fintelt, men vi gjorde et anslag og kom fram til at det var minimum 300 ungdommer som dukket opp kun i dag.

«Ta plass» er et arrangement som har vært flere år på rad.

– Vi føler at vi virkelig er tilbake etter koronaen. Vi har hatt en rekruttering i forkant på skolene, men vi var nok ikke forberedt på at mange skulle dukke opp, sier han fornøyd.

Stort oppmøte

Gundersen måtte nemlig ta seg noen ekstraturer på butikken.

– Jeg måtte kjøpe ekstra brus, men ikke at det hjalp, ler han.

– Det var borte da jeg kom tilbake og snudde meg, legger han til.

– Du sier at det var rundt 300 som dukket opp. Ble det mye arbeid for de ansatte?

– Vi var full stab på Tvibit, og det var øyeblikk da mange nok følte det ble vel hektisk, men det var absolutt verdt det og veldig artig.

Han mener at den første dagen er nok dagen som kommer til å ha flest antall i oppmøte, men Gundersen håper at flere kommer innom de neste dagene også.

Tvibits «Ta plass»-uke varer til torsdag 8. september.