Tirsdag ettermiddag fikk en av byens busser problemer da den skulle opp ved Kongsbakken i retning Gyllenborg skole.

Denne kom seg etterhvert videre etter å lagt på kjettinger, men var ikke før kommet seg videre før en annen buss ble stående fast på samme sted.

Deretter ballet det på seg. Klokken 17.30 sto det seks busser i Petersborggata og ventet på at trafikkaoset nedenfor den videregående skolen skulle løse seg. Politiet var på stedet og dirigerte trafikken.

KØ: Seks busser sto og ventet i Petersborggata for å komme seg trygt ned til sentrum. Foto: Jarl Henning Nilsen
FAST: På glatta sa det stopp for bussen som var på vei opp Kirkegårdsvegen. Foto: Vegar Fjell

Bussen som stod fast, og som forårsaket kaoset, fikk etterhvert på kjettinger og kom seg videre. Kongsbakken ble deretter saltet.

I det hele tatt var det mye busskaos i tromsøtrafikken tirsdag ettermiddag.

– Det siste nå er en buss i grøfta ved Kvaløyvegen/L. Seppalas veg, opplyser oppdragsleder Stine Svendsen hos politiet til iTromsø.

I Nisevegen på Kvaløya kolliderte to busser med hverandre. Ingen personer kom til skade, men bussene skal ha fått mindre materielle skader.

SALTES: Kongsbakken ble saltet med en gang bussen hadde kommet seg videre. Foto: Vegar Fjell

Veldig glatt

– Det er veldig glatt nå. Kjør forsiktig, er oppfordringen fra Svendsen til tromsøbilistene.

Busstrøbbel på «glatta» har etterhvert blitt et kjent syn vinterstid i Tromsø, og da snøen lavet ned tirsdag, oppsto altså utfordringene igjen. Og som så ofte før, et det de største kjøretøyene som møter på de største utfordringene når underlaget blir glatt.

BISTAND: Flere måtte trå til for å løse opp i busskaoset. Foto: Vegar Fjell
I GRØFTA: En buss havnet i grøfta i L. Seppalas veg i krysset ut mot Kvaløyvegen for å unngå sammenstøt med en varebil foran i krysset. Foto: Helge Kalseth