Brage Larsen Sollund ble valgt som ny styreleder på generalforsamlingen til Tromsprodukt forrige uke. Samtidig ble alle styrehonorarene skrudd betraktelig opp.

Honoraret for styreleder gikk fra 85.000kr til 100.000kr. Nestleder fra 55.000 til 75.000, og styremedlemshonoraret gikk fra 33.000kr til 55.000kr – en økning på over 50%.

Overrasket

Tromsprodukt levere et millionoverskudd i både 2014 og 2015 under styreleder over fire år, Bjørn Gunnar Jørgensen.

– Jeg trivdes svært godt i selskapet. Jeg var motivert til å fortsette, men jeg respekterer eiernes valg. Når det er sagt synes jeg det er betenkelig og synd at Tromsprodukt brukes som en brikke for at Brage Larsen Sollund ikke får plass i formannskapet.

– Er du overrasket over at du ble kastet som styreleder?

– Ja, jeg ble overrasket.

– Hvordan skjedde avsettelsen? Ble du kontaktet av eierne?

– Jeg kan bekrefte at byrådslederen ringte meg litt under to timer før generalforsamlingen, og informerte meg om deres beslutning.

Les OGSÅ: – Vi tenker jo at «noen av de syklene, de kan komme fra oss»

– Ingen sammenheng

Brage Larsen Sollund gleder seg til å ta over som styreleder i Tromsprodukt, og en bedrift han mener har en svært viktig rolle i Tromsø.

Han avviser videre Jørgensens utsagn om at han har fått posisjonen som en brikke for at han ikke får plass i formannskapet.

– Vi kjører selvfølgelig ikke disse to tingene sammen, og jeg må skuffe og si det ikke har noen sammenheng, sier Sollund.

– Så det er ingen sammenheng mellom kabalen som skal legges på rådhuset, og at du er blitt valgt som styreleder i Tromsprodukt?

– Nei. Jeg mener det ikke er noen sammenheng, sier Sollund.

– Du har tidligere vært kritisk på talerstolen i kommunestyret, og stilt spørsmål ved kompetansen til Peter Reinholdsen og Bjørn Gunnar Jørgensen. Har du den kompetanse til å lede et selskap med 600 ansatte og 100 millioner i omsetning?

– Jeg har blitt bedt om å gå inn som styeleder etter jeg er ferdig som byråd. Jeg er smigret over å få en sånn tillit.

– Men hva med din kompetanse?

– Jeg vet ikke om det er naturlig for meg å kommentere min egen kompetanse. Men jeg er nå byråd, har vært komiteeleder og er utdannet økonom, sier Sollund.

Sollund vil ikke kommentere økningen av honoraret, og mener det er naturlig at eier ved generalforsamlingen svarer på spørsmål om honorar.