Fra 10. august har det vært mulig å forhåndsstemme på Rådhuset. Fredag klokka 15.00 gikk fristen ut. Martine Strømme (21) var en av de siste som fikk levert sin stemme.

– Jeg er sykepleierstudent i Harstad. Derfor måtte jeg benytte sjansen til å stemme mens jeg er hjemme i Tromsø denne helgen, sier hun.

Hun synes ikke det har vært så vanskelig å bestemme seg for parti, selv om hun har gått glipp av mye valgkampen.

– Jeg er opptatt av miljø, natur og oljeboring. I og med at jeg studerer for å bli sykepleier er jeg opptatt av helse også, sier hun.

– Enkelt

Tobias Haumann (25) valgte å forhåndsstemme fordi det virket enkelt og greit.

– Det er godt tilrettelagt så hvorfor ikke, sier han.

25-åringen vil ikke røpe for mye om hva han har lagt til grunn for stemmen han avgir.

– Jeg er opptatt av miljø og litt forskjellig andre saker. Det er ingen store enkeltsaker som har påvirket min stemme, sier Haumann.

Flere lokaler

I tillegg til forhåndsstemning på Rådhuset har det de siste dagene vært mulig å avgi stemme på Jekta, Nerstranda og Pyramiden. Sykehjemmene, UNN, UiT og fengselet har også hatt valgurner innom. I alt ble det levert 10.140 forhåndstemmer.

– 8.583 av disse er til Tromsø kommune, mens 1.557 er til andre kommuner, sier Marlene Uvsløkk, enhetsleder på Servicetorget og ansvarlig for kommunens valgsekretariat.

Det er omtrent det samme antallet som forhåndsstemte ved valget i 2011.

– Jeg hadde håpet at det skulle være litt flere i år. Det blir spennende å se hvor mange som bruker stemmeretten sin søndag og mandag, sier hun.

Ulike tider

Søndag holder alle valglokaler opp fra 16.00 til 20.00. Mandag er det litt varierende tider. Noen stenger allerede klokka 16.00 mens de fleste har åpent til 21.00.

– Årsaken til de ulike åpningstidene har med avstanden å gjøre. Vi må sikre oss at alle stemmene kommer inn til opptelling i tide, sier Uvsløkk.

Tobias Haumann leverer sin forhåndsstemme som en av de siste på Rådhuset. Foto: Monika Aaserud